Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat Schreuder niet vertrekken naar Bundesliga

Alfred Schreuder, assistent-trainer van Erik ten Hag, mag niet naar RB Leipzig. De nummer vier van de Bundesliga heeft zich in Amsterdam gemeld, maar kreeg ‘nein’ te horen van Marc Overmars.

06 februari 2019 - 09:45
schreuder-1200
Schreuder respecteert de weigering van Ajax mee te werken aan een transfer. © Ajax Images

Dit alles weet De Telegraaf woensdagmorgen te melden op de sportpagina’s. Vanaf komende zomer staat Julian Nagelsmann als hoofdtrainer op het veld bij RB Leipzig en dat is geen onbekende van Schreuder.

De twee werkten in 2016 samen bij Hoffenheim en weten wat ze aan elkaar hebben. “Ik spreek Julian nog regelmatig en weet dat er contact tussen de clubs is geweest,” laat Schreuder optekenen in De Telegraaf. Volgens de krant zouden de Duitsers een miljoen euro overhebben voor Schreuder.

“Werken met Nagelsmann was hartstikke mooi, maar ik heb het naar Ajax ook heel goed naar mijn zin,” stelt Schreuder, die verder niet op de zaak wil ingaan. “Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en Ajax beslist.”

Het klinkt in elk geval niet alsof de assistent van Ten Hag geen oren heeft naar een nieuw Duits avontuur en dat is ook niet zo verrassend.

Schreuder liet immers in mei vorig jaar al eens weten dat hij een nieuwe kans in de Bundesliga niet zou laten schieten. “Als ik ooit de kans krijg, keer ik terug,” vertelde hij destijds in de - jawel - Barneveldse krant.

De 46-jarige trainer maakte destijds tegenover de lokale krant van zijn geboorteplaats geen geheim van zijn ambities. “Als je daar ooit hebt gewerkt en het past bij je persoonlijkheid, dan is dat fantastisch.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >