Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gooit eerste lijntjes uit richting volgend seizoen

Of we het nu leuk vinden of niet, grote kans dat Ajax een drukke transferzomer tegemoet gaat. Het was al een wonder dat de selectie vorig jaar grotendeels bij elkaar kon worden gehouden, maar of dit nogmaals lukt? De club gooit alvast de eerste lijntjes uit.

22 februari 2019 - 10:24
lijntjescar
Fosu-Mensah mocht bij Man Utd ruiken aan het grote werk. © Pro Shots

De nieuwsjagers van De Telegraaf zijn beter in vorm dan de analytici, vandaar dat het interessant is om te lezen dat er drie spelers aan Ajax worden gelinkt. Dit gebeurt wel met de nodige mitsen en maren, dus niemand staat nog op het punt om te tekenen.

De meest concrete belangstelling speelt rondom Timothy Fosu-Mensah. Komt die niet bij Ajax vandaan? Oh, jazeker. Fosu-Mensah vertrok tegen het einde van zijn opleiding bij Ajax naar Manchester United en speelt nu op huurbasis voor Fulham. Eerder kwam hij tijdelijk uit voor Crystal Palace. Zijn contract loopt nog een jaartje door.

Fosu-Mensah krijgt niet veel speeltijd en Fulham heeft het nogal zwaar in de Premier League, maar gezien zijn leeftijd (21) ziet Ajax nog zeker potentie. Opvallend genoeg wordt Fosu-Mensah genoemd als opvolger van Matthijs de Ligt, terwijl wij hem beter kennen als rechtsback. Op die positie speelde hij ook al drie interlands.

Fosu-Mensah is misschien een ietwat verrassende naam om aan Ajax te linken, maar dit geldt niet voor twee anderen. Het betreft Ritsu Doan (20) en Kik Pierie (18). Doan, de spelmaker van FC Groningen, wordt al tijden genoemd als mogelijke opvolger van Hakim Ziyech en Pierie doet het leuk bij sc Heerenveen, al houdt hij nooit de nul.

De Telegraaf weet te melden dat Ajax voor zowel Doan als Pierie een setje kaarten had klaarliggen voor Ajax - Real Madrid en dat beide spelers waren uitgenodigd voor een hapje eten in het Okura Hotel. Dit is waar Ajax ’s middags verblijft in aanloop naar Europese avondjes in de Johan Cruijff Arena.

Doan was ook van de partij bij Ajax - Bayern München (3-3), maar koos er nu toch voor om in het hotel te blijven. Pierie ging zogenaamd met zijn vriendin naar de ontmoeting tussen Ajax en Real. Hij of zij heeft schijnbaar een clubcard.

Grote kans overigens dat er straks nog wel meer van dit soort berichten opduiken. En dan merken we richting de zomer vanzelf wie er wel en niet komen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >