Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax begint met 5,6 procent kans aan return in Bernabéu

Er werden Ajax best goede kansen toegedicht op een resultaat tegen Real Madrid en het lukte inderdaad bijna, maar de Spanjaarden ontsnapten alsnog. Dit heeft gevolgen voor de kansen op een kwartfinaleplek in de Champions League. De kans is nog slechts 5,6 procent dat Ajax de laatste acht haalt.

15 februari 2019 - 14:07
kansenajareacar1
Dolberg had de kansen van Ajax nog een boost kunnen geven. © Pro Shots

Er werd na het openen van de balletjes gesproken over de ‘meest gunstige loting’ en dat klinkt misschien gek na een koppeling met de winnaar van de laatste drie toernooien, maar we hebben Real ook wel eens zien domineren in de Johan Cruijff Arena.

Van domineren was woensdag zeker geen sprake. Of, nou ja, in feite domineerde Ajax de eerste helft en was het ook na rust niet de mindere ploeg. Maar het stond wel twee goals toe. Misschien dat er zonder VAR-ingreep uiteindelijk geen 1-2 op het scorebord had gestaan...

https://twitter.com/GracenoteLive/status/1095806792452329472

Maar ja, die 1-2 stond er wel en dat heeft flinke gevolgen. De opdracht voor de return liegt er niet om: minimaal twee keer scoren in Bernabéu. Daarna becijferden de mannen van Gracenote dat Ajax nog slechts 5,6 procent kans maakt om de volgende ronde te bereiken. De kansberekening is toegepast door onder meer te kijken naar onderlinge resultaten uit het verleden.

Het is geen compleet onmogelijke opdracht, zoals CSKA Moskou in december aantoonde door zelfs met 0-3 te winnen, maar gemakkelijk wordt het uiteraard niet. Vandaar dat de kansen van Ajax op 5,6 procent worden geschat. Als je van een wedje houdt, doe je er goed aan dinsdag 5 maart op Ajax in te zetten.

Overigens is het best apart om vast te stellen dat Borussia Dortmund ondanks een 3-0-nederlaag tegen Tottenham Hotspur, weliswaar in een uitwedstrijd, nog altijd 0,2 procentpunt kans meer maakt op de kwartfinales dan Ajax na een minimale verliespartij.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >