Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

AEK moet twee Europese thuisduels spelen voor lege tribunes

Weet je nog dat Ajax zich plaatste voor de volgende ronde van de Champions League? Dit gebeurde in Athene, door met 0-2 te winnen van AEK. Ondanks het gejuich beleefde het uitvak een zware avond, want er was sprake van een heuse belegering. De Uefa bestraft AEK met twee Europese thuiswedstrijden voor lege tribunes.

22 februari 2019 - 13:14
uitspraakuefaaekdefcar
Kon ook niet anders, maar het uitvak is vrijgesproken. © Pro Shots

Het leek alsof er in het Olympisch Stadion in de Griekse hoofdstad sprake was van een vrijstaat, want de supporters van AEK werd geen strobreed in de weg gelegd bij het opjagen van het uitvak.

Uiteraard onderwierp de Uefa de gebeurtenissen vervolgens aan een onderzoek, waarna AEK vroeg om een hoorzitting zodat het een en ander kon toelichten.

Het is voor de Europese voetbalbond gemakkelijker om een straf op te leggen wegens het afsteken van vuurwerk of blokkeren van trappen, maar drie maanden later is er eindelijk een uitspraak.

AEK moet twee Europese thuisduels in een leeg stadion spelen, krijgt 80.000 euro boete en als er in de komende twee jaar iets soortgelijks gebeurt, volgt uitsluiting van het spelen van Europees voetbal.

De twee aanklachten die Ajax aan zijn broek kreeg, blijven zonder gevolgen. Na enig onderzoek stelde de tuchtcommissie van de Uefa vast dat Ajaxsupporters geen blaam treft.

Dat kon natuurlijk niet anders, als je bedenkt dat er een molotovcocktail in het uitvak werd gegooid en de ME zich – om onbegrijpelijke redenen – ook nog tegen het uitvak keerde.

Mede als gevolg van het optreden van de ME raakten acht Ajacieden gewond.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >