Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Thuisduels Ajax met AZ en FC Twente verplaatst naar zondagavond

Er kwamen al wat andere clubs op zondagavond in actie en ook Ajax moet er in 2020 aan geloven. Dit is een gevolg van de 'degradatie' vanuit de Champions League naar de Europa League omdat er voldoende rust tussen verschillende potjes moet zitten. Het betreft de thuiswedstrijden tegen AZ en FC Twente.

23 december 2019 - 13:55
ajaxopzondagavondcar
Hopelijk kunnen we in 2020 ook op zondagavond samen juichen! © Pro Shots

De optie om zondagavond te voetballen is dit seizoen nieuw leven ingeblazen. Er ontstond tijdens 2018/2019 de nodige ophef over wedstrijden die werden verplaatst vanwege Europese verplichtingen en het feit dat er wel een rustmoment ingebouwd moet worden.

We kennen die voorbeelden nog wel van de laatste keer dat de Ajacieden actief waren in de Europa League en kort na het leveren van een ultieme, Europese inspanning alweer aan de aftrap van een eredivisiepotje werden verwacht. PSV-uit staat ons bijvoorbeeld nog helder voor de geest...

Er wordt nu alvast geschoven waar mogelijk en zo kan het gebeuren dat de thuiswedstrijden tegen AZ (1 maart) en Twente (14 maart) zijn verplaatst naar 20.00 uur. Dit is inmiddels bevestigd door de KNVB. Het potje tegen het eveneens Europees spelende AZ stond gepland voor 16.45 uur, terwijl Twente geheel logisch van zaterdag naar zondag de 15e gaat.

Zoals Ajax al aankondigde bij de start van de losse kaartverkoop voor thuiswedstrijden in de tweede seizoenshelft: reeds gekochte kaartjes blijven gewoon geldig. Je kunt ze niet annuleren. Verschuif Ajax - Twente dus snel in je agenda van zaterdag naar zondag, zodat je geen dubbele afspraken maakt.

En als je toch bezig bent: de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van zaterdag 7 maart begint een uurtje later en zal nu om 20.45 uur worden afgetrapt. Komt Ajax opnieuw serieus ver in de Europa League? Dan zal er in de eredivisie nog meer verschuiven. Maar dat zien we dan wel weer!

Overigens is er ook nieuws over Ajax - SV Spakenburg in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. Die wedstrijd wordt woensdag 22 januari gespeeld en begint om 20.45 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >