Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag na eliminatie: 'In voetbal krijg je niet altijd wat je verdient'

Tien punten in groep H bleken niet genoeg voor overwintering in het miljoenenbal. Erik ten Hag spreekt na de domper tegen Valencia (0-1) ondanks de CL-eliminatie van een goede cyclus. “Maar we staan wel met lege handen.”

11 december 2019 - 07:56
hagvalenciathuiscar
Ook Siem kon het tij niet meer keren. © Pro Shots

Aan vragen over de Europa League had de trainer eventjes geen behoefte, zo vlak na de enorme teleurstelling. De domper in de kleedkamer was groot, zo erkende Ten Hag. “Als club hebben de doelstelling – Europees overwinteren – gehaald, maar dat hadden we natuurlijk in de Champions League willen en moeten doen. Dat was het doel en de ambitie van het team. Dit is een bittere teleurstelling.”

Was de trainer na Ajax - Willem II (0-2) nog uiterst ontevreden over zijn manschappen, tegen Valencia was hij opvallend positief over het spel en de inzet van zijn spelers. “De mentaliteit was voortreffelijk. We hebben de speelwijze goed uitgevoerd, maar twee heel kleine foutjes werden afgestraft. Als je op Champions League-niveau vijf a zes kansen creëert, is dat behoorlijk veel. Dan is het zuur dat je de kansen niet benut en sta je met lege handen.”

Waar een ploeg als Olympique Lyon met slechts acht punten overwintert in het miljoenenbal, redde Ajax het niet met tien. “In voetbal krijg je niet altijd wat je verdient,” merkt de trainer op. “Dat is in dit geval zo. Het heeft ons niet meegezeten in de groepsfase en ook nu zat het niet mee. Desalniettemin pakken we tien punten en hebben een goede cyclus gespeeld.”

Als de Champions League-campagne iets heeft laten zien, dan is het wel dat Ajax nog steeds een team heeft dat kan wedijveren met alle grote clubs in Europa. Eerst wacht zondag echter AZ, in Alkmaar.

Ten Hag: “Iedereen moet dit voor zich zelf even verwerken, maar vrijdag moet de motivatie en scherpte er weer zijn. Als je er vrijdag niet mee begint, ben je niet op tijd klaar voor zondag.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >