Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Slimme Eiting doet Tadic denken aan zijn jonge jaren

Dusan Tadic is sinds de zomer aanvoerder van Ajax. De club moest vanwege transfers vaak op zoek naar een nieuwe captain, maar er is dit keer sprake van een natuurlijke transitie. De band lijkt als gegoten te zitten om de arm van de Serviër, maar dit betekent nog niet dat het Tadic niets doet.

30 december 2019 - 15:42
eitingtadiccar
Tijdens de laatste optredens van Eiting droeg Tadic de band nog niet. © Pro Shots

Het is niet nieuw voor Tadic om aanvoerder te zijn. Hij behoorde al tot de leiders van de nationale ploeg van Servië en wist dus hoe het was om een aanvoerdersband te dragen. En ook zonder band was Tadic, net als Matthijs de Ligt natuurlijk, al één van de leiders in de kleedkamer.

“Ik was al op heel jonge leeftijd voor het eerst aanvoerder. Ik was zeven, of acht. Toen dacht ik dat natuurlijk dat ik de baas was; zo gaat dat met kinderen! Als je ouder wordt, merk je pas dat de aanvoerdersband steeds minder uitmaakt voor je leiderschap,” aldus Tadic in het magazine van Pro Shots.

Tadic bedoelt maar te zeggen dat hij vorig seizoen – zonder band – ook al zo een belangrijke rol vervulde in de kleedkamer. Het scheelt natuurlijk ook dat de 31-jarige Tadic al het nodige heeft meegemaakt. Hij deed ervaring op in grote competities en speelde eindtoernooien met Servië.

Prijzen winnen was in 2019 nieuw voor hem, maar hij verstond richting de apotheose de kunst om rustig te blijven. We need to pak schaal! “Het voordeel van aanvoerder zijn, is dat je altijd de ruimte krijgt om iets te zeggen. Bij Ajax in de kleedkamer zijn er overigens genoeg jongens die hun mond open doen, ook de jongere gasten doen dat.”

Tadic vervolgt: “Die jonkies zijn ook met velen. Vooral Carel Eiting doet me denken aan mezelf toen ik jong was. Hij is een slimme jongen, heeft voor zijn leeftijd slimme dingen te zeggen. De Ligt zou ik zelfs een geboren leider noemen. Matthijs is een zeer slimme jongen, met de juiste uitstraling, dus dat hij nog jong was, maakte niets uit.”

We gaan zien of het profetische woorden blijken van Tadic. Op korte termijn zal de 21-jarige Eiting niet in zijn voetsporen treden, maar wie weet wat er mogelijk blijkt als de blessures wegblijven... En anders schuilt er in Eiting misschien wel een toekomstig trainer, al zullen we dan extra geduld moeten betrachten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >