Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars hoopt Gravenberch langer aan Ajax te binden

Basisdebuutje! De dingen beginnen serieus te worden voor Ryan Gravenberch. De nog altijd pas zeventienjarige middenvelder weet de laatste weken vele ogen op zich gericht en het is dan ook geen verrassing dat Marc Overmars in hem een pion voor de komende jaren ziet.

30 december 2019 - 14:16
gravenberchovermarscar
Het lijkt een inkoppertje om langer bij Ajax te blijven... © Pro Shots

Gravenberch debuteerde alweer zo'n anderhalf jaar geleden in de kansloos verloren uitwedstrijd tegen PSV (3-0), maar snel daarna werd het stil. En het bleef een tijdje stil. Er waren zelfs wat mensen die begonnen te twijfelen: heeft Ajax wel een plan met Gravenberch?

Ja, natuurlijk heeft Ajax een plan met zijn eigen jeugd! Eigen jeugd heeft de club door de jaren heen altijd weer groot gemaakt en het geven van kansen zit in het DNA van Ajax. Over plannen geven en kansen krijgen hoef je je dus echt geen zorgen te maken.

Zeker niet als je zestien of zeventien bent. Als je maar goed genoeg je best doet, krijg je vanzelf je kans. En dat bleek! Gravenberch mocht in de basis starten tegen zowel Telstar (3-4) als ADO Den Haag (6-1) en wist als kersvers basisspeler het net te vinden. Hij staat nu in de toptien van jongste doelpuntenmakers van Ajax.

“We zijn met Ryan en zijn zaakwaarnemer in gesprek,” meldde Overmars rond de kerstdagen in een interview met De Telegraaf. Het contract van Gravenberch loopt nu nog tot de zomer van 2021. Dat is niet onwijs lang meer. “Beide partijen hebben de intentie om met elkaar door te gaan. Heel veel meer kan ik er niet over zeggen.”

Gravenberch zelf straalde van oor tot oor na zijn basisdebuut tegen ADO en gaf te kennen graag bij Ajax te willen blijven. “Ik ga mee naar Qatar en wil laten zien wie ik ben, wie weet... Ajax is mijn cluppie en ik denk dat ik langer hier zou willen blijven,” deelde hij die zondag met de NOS. De grote glimlach op zijn gezicht zei misschien wel meer dan de woorden uit zijn mond.

Dat klinkt alsof er weinig meer fout kan gaan. Of ligt het misschien net iets anders? Nou, er is nog de factor Mino Raiola om rekening mee te houden. Want inderdaad, het is Raiola die de zaken van Gravenberch behartigt. En dus duiken er alweer berichten op dat Gravenberch op een lijstje van Juventus staat. Dat is natuurlijk geen toeval.

We wachten het maar af...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >