Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nunnely en Lang vrijdag eventjes rivalen en pas erna weer vrienden

Ajax en Willem II bereikten in de zomer van 2019 overeenstemming over de transfer van Ché Nunnely. Een kans bij het eerste zat er voor de aanvaller niet in en dus beproefde hij zijn voetbalgeluk in Tilburg. Hij keert vrijdag voor eventjes terug in Amsterdam.

04 december 2019 - 14:15
lang-en-nunnely-1200
Nunnely draait inmiddels lekker bij Willem II en Lang rammelt aan de poort bij Ten Hag. © Ajax Images

De twintigjarige aanvaller heeft zijn draai bij de Tricolores uitstekend gevonden en kan aardige cijfers overleggen. Hij kwam al veertien eredivisiewedstrijden in actie en tijdens zijn laatste drie optredens produceerde hij drie assist en net zo veel treffers.

“Ik mag niet klagen, het gaat goed. Ik heb eindelijk rendement,” stelt Nunnely dan ook met een grote glimlach op de website van zijn nieuwe werkgever. “Als je scoort, dan voel je jezelf lekkerder en ik kom nu best vaak in de positie om te scoren. Gelukkig gaan ze erin en ik hoop dat ik dat kan vasthouden.”

De droom om te schitteren als Ajacied in de Johan Cruijff Arena moest de ijskast in, maar hij krijgt vrijdag alsnog een kans om te schitteren. “Natuurlijk is het een droom om als Ajacied in de Arena te spelen, maar het is ook mooi er nu terug te keren en iedereen weer te zien. Ik verwacht wel een leuke wedstrijd.”

Eén van de oud-bekenden die hij zeker gaat treffen is zijn goede vriend Noa Lang, die andere twintigjarige die hard aan de poort van Ajax 1 rammelt. Nunnely feliciteerde Lang zondag nog via Instagram met zijn hattrick tegen FC Twente (2-5).

“We zijn al sinds klein af aan goede vrienden. We speelden altijd in hetzelfde team. Los van het voetbal zijn we vaak samen en hebben veel contact. Het is leuk hem vrijdag te zien en dat het nu zo goed met hem gaat.”

Op de eigen clubwebsite bevestigt Lang de goede verstandhouding tussen hem en Nunnely. “Die kleine toch, Ché? Ja, hij appte me na FC Twente-uit al dat hij heel trots op me was. Ik stuurde hem de dag ervoor toevallig ook een app. Hij had gescoord en een assist gegeven en speelde heel goed.”

De twee jonge aanvallers hebben regelmatig contact en jutten elkaar in elk geval lekker op richting vrijdagavond, zo blijkt uit de woorden van de grijnzende Lang. “Ché zei tegen me: ‘Bro, als je vrijdag ook een hattrick maakt, dan praten we effe niet meer,’ haha!”

Wij hopen sowieso op dat laatste. Sorry Ché!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >