Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem alle hattrickhelden voor Noa Lang sinds seizoen 1990/91

Noa Lang gaf zijn debuut in de basis tegen FC Twente extra glans door een hattrick te produceren. Precies dat feit gaf ons een leuk haakje om een kakelverse quiz aan op te hangen. Want welke hattrickhelden in Ajaxshirt weet jij nog meer te noemen?

05 december 2019 - 08:26
quiz-hattricks-1200
2009: Pantelic viert zijn derde treffer in Arnhem met het uitvak. © Pro Shots

We kunnen gerust stellen dat Noa Lang helemaal het baasje was afgelopen zondag in Enschede. Hij haalde brutaal de wedstrijdbal op bij de scheidsrechter en liet deze signeren door al zijn ploeggenoten.

Toch moet Lang nog heel wat hattricks maken wil hij opperbaas en teammakker Klaas Jan Huntelaar evenaren. Die oude krijger produceerde liefst zeven hattricks namens Ajax. Klaas is baas.

Dus ja, Huntelaar kun je gerust invullen in onderstaande lijst. Dat had je toch vast wel gedaan, dus die krijg je van ons cadeau. Net als Marko Pantelic, die ook twee keer tot een hattrick kwam in Ajaxshirt. De rest van de goalgetters moet je echt zelf bedenken. Je krijgt precies tien minuten om alle namen die we zoeken in te tikken. Dat moet echt genoeg zijn, al zul je nog verrast zijn door een enkele naam hier en daar...

Goed om te weten: het gaat puur om hattricks gemaakt in de eredivisie. Andere competities of toernooien tellen dus niet mee. De dubbele hattrick van Arek Milik tegen JOS Watergraafsmeer in de beker tellen we dus even niet in deze quiz.

Ook heb je de discussie zuivere hattrick (drie treffers achter elkaar in één helft), maar daar doen we niet aan. Gewoon drie (of meer) doelpunten in een pot voetbal, de volgorde maakt ons niet uit!

We zijn benieuwd hoever jij komt, succes!Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >