Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Met welke spelers trok Ajax in 2003 ten strijde tegen Valencia?

Ajax heeft dinsdagavond aan een gelijkspel tegen Valencia genoeg om overwintering in de Champions League veilig te stellen. De laatste keer dat de Spanjaarden op bezoek kwamen, was in 2003. Toen werd het 1-1, maar welke spelers speelden dat klaar? Quiztijd!

10 december 2019 - 14:03
Quiz-Valencia-1200
Ok, één speler verklappen we vast... © Pro Shots

We snappen goed dat de spanning richting de aftrap vanavond stijgt, dus om de tijd een beetje te doden hebben we een mini-quizje voor je in elkaar gesleuteld, waarbij we je vragen te graven in je geheugen.

Ajax speelde op 1 maart 2003 voor het laatst thuis tegen Valencia. Sterker nog, vaker kwam de ploeg niet op bezoek in Amsterdam.

Die bewuste avond kwam Valencia via Kily González op voorsprong, maar een Fin in Amsterdamse dienst zorgde uiteindelijk voor een 1-1-gelijkspel, precies een uitslag waar je nu misschien wel voor zou tekenen. Alhoewel, misschien geloof je wel in een beter resultaat dan dat. Kan ook natuurlijk.

Hoe dan ook, terug naar de quiz! Ronald Koeman was destijds de trainer en stelde een wedstrijdselectie van achttien spelers samen. Wij zijn benieuwd of jij al die achttien spelers kunt oplepelen. Je krijgt maar vijf minuutjes de tijd om de Ajacieden die we zoeken hieronder in te vullen.

Bijkomend voordeel: je bent dan weer vijf minuten dichter bij de aftrap van vanavond!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >