Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui over strijd met Dest: 'Leuk is anders, maar soms moet je vechten'

Noussair Mazraoui beleefde in 2018 zijn doorbraak bij Ajax en 2019 noemt hij 'een jaar vol hoogtepunten'. We blikken met de rechtsback in ons magazine terug op het voorbije jaar, waarin hij – geheel in lijn met de ambities van de club – te maken kreeg met concurrentie op zijn positie.

20 december 2019 - 11:15
mazraouimagazinecar
De doorlooptijd rechtsachter is vrij kort, wat brengt 2020? © Pro Shots

Als een speler wegvalt, om wat voor reden dan ook, staat de volgende klaar om zich te bewijzen. En het onderlinge niveauverschil wordt steeds kleiner, kijk naar Sergiño Dest, die de harten van het publiek stal en onmiddellijk werd geselecteerd voor het Amerikaanse elftal toen Mazraoui wegviel.

Volkomen logisch, zegt Mazraoui tegenover Ajax Life. “Ik heb mijn kans gegrepen toen Joël Veltman geblesseerd raakte en zo heeft Sergiño zijn kans gepakt toen ik wegviel. Dat ligt helemaal aan jezelf. Dat gevecht ben ik nog nooit uit de weg gegaan.”

“Leuk is anders, maar soms moet je vechten in het leven,” vervolgt 'Nous'. “Het is vechten of vluchten. Ik kies er altijd voor om te vechten. Dat hoort bij het voetbal: strijden voor je positie.” Mazraoui, Ajacied sinds 2006, weet niet beter. Hij heeft zoals bekend altijd moeten knokken voor zijn positie, het kwam hem niet aanwaaien.

Maar dat heeft hem ook gevormd tot de 'karakterspeler' die hij nu is; in maart van dit jaar werd zijn contract met één jaar verlengd, tot 2022. “De laatste twee jaar heb ik mijn contract drie keer verlengd. Dat geeft vertrouwen. Daarmee zegt de club ook: je doet het goed. Anders word je niet beloond. Maar ik denk dat mijn snelle ontwikkeling de club toch ook wel een beetje heeft verrast.”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Mazraoui of wil je voortaan 'gewoon' ons magazine ontvangen? Sluit je dan aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >