Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lang het mannetje na lang wachten: 'Mijn geduld wordt beloond'

Noa Lang was met drie treffers bij zijn basisdebuut het mannetje tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente. Hoewel de twintigjarige Ajacied lang op zijn kans moest wachten, blijft hij nuchter. “Eén zwaluw maakt nog geen zomer.”

01 december 2019 - 17:37
langinterviewtwentecar
Of het de middag werd van Lang? Oh, jazeker! © Pro Shots

Langs eerste treffer van de middag hield Ajax in de race bij een aanvankelijk zorgwekkende 2-0-achterstand. “De eerste helft liep het niet lekker. Dat ik dan zo beslissend kan zijn, maakt mijn dag wel goed. Ik speel eigenlijk altijd onbevangen, maar bij de 2-0 zag ik er niet goed uit. Al denk ik dat mijn ploeggenoten nu blij met me zijn,” analyseerde Lang zelf voor Ajax Life zijn heugelijke dag.

Behalve de aansluitingstreffer en de gelijkmaker verzorgde Lang ook de bevrijdende 2-4. “Die bal viel opeens voor mijn voeten, maar ik denk dat ik het heb afgedwongen. Het was een jongensdroom om ooit basisspeler van Ajax te worden en als dit uitkomt, is dat fantastisch. Ik hoorde het een dag voor de wedstrijd, maar na Lille denk je er toch wel aan,” erkende hij.

Diep in de tweede helft kreeg de aanvaller kramp, waarna hij acht minuten voor tijd werd gewisseld voor Razvan Marin. “En of ik kramp kreeg! Bij Jong Ajax speelde ik meestal maar zestig minuten, omdat ik daarna bij het eerste op de bank zat. Ik heb al lange tijd geen negentig minuten gespeeld. Dan ga je het na zeventig minuten wel voelen, hoor.”

Drie goals en een belangrijke driepunter tegen een opponent waarvan Ajax in de Grolsch Veste voor het laatst in 2013 had gewonnen. Dan sta je in de schijnwerpers. Op het podium waarnaar hij al maanden snakte.

“Lang moest lang wachten, haha. Ik had daar moeite mee, maar uiteindelijk wordt mijn geduld nu beloond. Iedereen zei tegen me dat ik geduld moest hebben. Ik heb er ook vaak met ploeggenoten over gesproken. Met Dusan, Hakim, Quincy, iedereen wel. Zij zeiden ook dat het goed zou komen.”

Met de blessures in de voorhoede is het niet ondenkbaar dat de speelminuten voor Lang zich aaneenrijgen in december. “Ik hoop het. Ik wil goed spelen en vaak beslissend zijn. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer.”

https://twitter.com/OptaJohan/status/1201120626314039296

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >