Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie buigt het hoofd als uitschakeling Ajax een feit blijkt

Ze zeggen dat alleen vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen, maar dan is er buiten Frenkie de Jong gerekend. Voor de voetballer van FC Barcelona stond een uitduel met Internazionale op het programma, maar hij hield ook de tussenstand van Ajax in de gaten. Zijn eerste reactie na afloop vertelde alles.

11 december 2019 - 08:33
frenkieuitslagkijkencar
Frenkie was Ajax het liefst tegengekomen in de CL. © Pro Shots

De videootjes van een paar seconden vertellen genoeg. Nog niet eens zozeer omdat het Frenkie is, maar omdat hij onbedoeld de reactie uitbeeldt van vele liefhebbers. Diezelfde liefhebbers die Ajax vorig seizoen in vervoering bracht en die had dit seizoen opnieuw eventjes deed smullen, zitten nu zonder...

Ajax zit zonder Champions League, de Champions League zit zonder Ajax. De dappere uitdager van vorig seizoen belandt in het vangnet van de Europa League, maar op donderdag is alles anders. Precies dat is wat de teleurstelling van Frenkie uitbeeldde. En dat ondanks tien verzamelde punten.

Het voelt onterecht en onverdiend, al moeten we er direct aan toevoegen dat Ajax tegen Valencia niet goed genoeg was. De ploeg kreeg te weinig kansen en de fouten in aanloop naar de 0-1 bleken achter fataal voor de CL-aspiraties. Frenkie had daar allemaal geen weet van.

De dribbelaar van wie we allemaal zijn gaan houden, was tijdens Inter - Barça (1-2) stiekem ook druk met het in de gaten houden van het scorebord. Tijdens Europese avondjes komen de diverse tussenstanden regelmatig op het scorebord voorbij en zo ook in Giuseppe Meazza.

Frenkie won, maar Ajax verloor en dus verloor ook Frenkie een beetje. We lopen the day after allemaal met gebogen hoofd...

https://twitter.com/veronicainside/status/1204537243970478080

https://twitter.com/sanderjonkman/status/1204532211581702151

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >