Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Willem II

Ajax neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen Willem II. De Tilburgers presteren dit seizoen verrassend goed in de eredivisie en dus is het zaak om direct vanaf de aftrap scherp te zijn. Wil jij ook goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen? Check dan hieronder drie dingen die je moet weten over Ajax – Willem II!

06 december 2019 - 10:34
Copyright-ProShots-2594947
Vorig seizoen werd Willem II eenvoudig opzij gezet met 2-0. © Pro Shots

Ajax op schema voor doelpuntenrecord
De ploeg van Erik ten Hag is dit seizoen behoorlijk op dreef wat betreft het maken van doelpunten. Ajax kwam dit seizoen in tien eredivisiewedstrijden minstens vier keer tot scoren. Dat de Amsterdammers op schema liggen om diverse doelpuntenrecords te verbreken, is dan ook geen verrassing.  

Tegen Willem II kan het eerste record worden verbroken. De Ajacieden waren in dit kalenderjaar al 153 keer trefzeker in alle competities en hebben nog één doelpunt nodig om het eigen record uit 1993 te evenaren. Als het vrijdagavond lukt om minstens twee doelpunten te produceren, dan wordt het record zelfs verbroken.

Willem II-supporters organiseren ‘thuiswedstrijd’
Het uitvak zal vrijdagavond helaas niet uitpuilen als Ajax het opneemt tegen Willem II. De Tilburgse supporters besloten thuis te blijven naar aanleiding van de slechte ervaringen die zich bij de wedstrijd van vorig seizoen en in een verder verleden voordeden. Er werden vorig jaar zo’n 150 fans ingesloten op Amsterdam Centraal door de ME en zo hebben de Brabanders wel meer aan te merken op de Amsterdamse politie.

Het uitduel wordt dus geboycot, maar dat betekent niet dat de Willem II-supporters de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Voor de aanhang die toch graag samenkomt rondom de wedstrijd tegen Ajax wordt een alternatief aangeboden in het Koning Willem II Stadion. Tijdens ze zogeheten ‘awayday @ home’ kan de wedstrijd worden bekeken op een groot scherm in het stadion en zijn er optredens gepland.

Ajax van het Zuiden
Willem II presteert dit seizoen verrassend goed en staat momenteel op een knappe vierde plek in de eredivisie. De club mag zelfs dromen van Europees voetbal, gezien het maar twee punten achterstaat op PSV. Om de Eindhovenaren te passeren op de ranglijst, is een goed resultaat tegen Ajax gewenst. Willem II-trainer Adrie Koster weet echter dat dat geen makkelijke opgave wordt. “Wat Ajax presteert is ongekend, maar ze zullen ook een momentje hebben dat het wat minder is. Laten we hopen dat dat tegen ons is," aldus de oefenmeester voor de camera van de NOS.

De Tilburgers presteren niet alleen goed, maar laten ook echt leuk voetbal zien. Er worden zelfs al termen zoals ‘Ajax van het Zuiden’ gebruikt. “Ja, dat zeggen ze. Ik ben een liefhebber van het 4-3-3-systeem, met een individuele actie. Daarom geniet ik ook zo van Ajax. We gaan gewoon voetballen op onze manier en ons zeker niet aanpassen aan Ajax,” sluit Koster af.

Ajax en Willem II trappen vrijdagavond om 20.15 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >