Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit viel ons op terwijl Ajax weer eens scoorde en nipt won...

Ajax kan nog scoren, Ajax kan nog winnen en Ajax heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Dat is de conclusie van een avondje bekeren (3-4) tegen Telstar, dat zich dapper weerde, maar het gebrek aan kwaliteit met enthousiasme niet kon compenseren. Dit viel ons op, terwijl we ons nog afvragen of er door de Ajacieden aan het zelfvertrouwen is gewerkt...

18 december 2019 - 20:20
telajaverslagcar
Laten we focussen op het positieve: een kwartet Ajaxgoals! © Pro Shots

295 minuten wachten op een doelpunt van Ajax
Het valt nauwelijks voor te stellen tijdens het o zo mooie kalenderjaar 2019, maar er moest flink wat geduld opgebracht worden voordat we weer eens konden juichen. De afgelopen drie potjes lukte het Ajax niet om te scoren en tijdens de openingsfase van Telstar-uit leek het ook een zware avond te gaan worden.

Totdat Noa Lang in de 25ste minuut eindelijk een keer iets goed deed. Het lukte de linksvoor van dienst tot dat moment slechts om ballen te verspelen en duels te verliezen, maar deze intikker kon simpelweg niet mis. Lang stond al zo'n beetje op de doellijn en de keeper was nergens te bekennen.

Daarmee werd een punt gezet achter de doelpuntendroogte waardoor Ajax werd geplaagd.

Ajax verbreekt record: 157 doelpunten in kalenderjaar
Het zat er al een wedstrijdje of drie aan te komen, maar we moesten geduld betrachten. Toen nog eens. En toen nog een keer. Maar de tweede treffer van het bekerpotje tegen Telstar bleek er eentje voor de geschiedenisboeken. De fraaie uithaal van Sergiño Dest was het 155ste doelpunt van Ajax in 2019.

Het was nog niet eerder een ploeg gelukt om 155 keer te scoren binnen een kalenderjaar. Het vorige record was ook in handen van Ajax en werd neergezet in 1993. Zoals je al vermoedde, tikte de teller toen 154 doelpunten aan, maar dat is iets uit het verleden. Het sprookjesvoetbal van Ajax in 2019 staat nu ook vermeld in de geschiedenisboeken.

157 doelpunten inmiddels, gemaakt binnen 365 dagen. Denk er maar eens rustig over na, want dat is een flinke doelpuntenregen. En bedenk ook: er zat geen uithaal tegen een amateurclubje tussen. Nee, dit record is echt op hoog niveau neergezet!

Volle laag voor Lang
Er deed zich in de 37ste minuut van Telstar - Ajax iets aparts voor. Waarom stond Dusan Tadic zo af te geven nadat hij een op het oog slechte pass op Lang had verstuurd? Nou, het lijkt erop dat Tadic het gelijk aan zijn zijde had, want hij kreeg steun van Erik ten Hag. De trainer gaf een uitbrander zoals we zelden van hem zien en het was Lang die ervan langs kreeg.

De afspraak is waarschijnlijk dat Lang telkens diepte moet zoeken, maar daar ontbrak het aan. Tadic rekende op diepgang, de buitenspeler stond stil. Dat schoot bij Ten Hag – die weer vrijwel de complete eerste helft in zijn coachvak stond – duidelijk in het verkeerde keelgat.

“Noa, je moet je mond houden. En accepteren! Je moet diep lopen en je moet je mond houden. Je moet luisteren. Hou nu eens op... Het is onze wedstrijd, niet jouw wedstrijd,” beet Ten Hag de jongeling toe. Het was even later tijdens de rust ongetwijfeld een gezellige boel.

Overigens had ook zomaar de in slowmotion opererende Ryan Gravenberch een uitbrander van de trainer kunnen krijgen. Dit zijn de avondjes waarop je als jongeling je kans moet grijpen, maar als Gravenberch iets naliet was het wel precies dat.

Korpershoek scoort tegen zijn werkgever
Maar liefst drie keer in vier dagen tijd stond het elftal van Ajax niet op te letten bij een hoekschop. Waarom staat er geen mannetje bij de palen? Dat lijkt best een terechte vraag, vooral omdat het er allemaal zo sullig uitziet. Wie weet zijn die vragen ook best gesteld in de trainerskamer in Amsterdam en hoorde Frank Korpershoek in het voorbijlopen de antwoorden.

De centrale verdediger behoort tot het meubilair van Telstar, maar is doordeweeks ook actief op De Toekomst, als trainer van Onder 12 en Onder 14. De aanvoerder van de Witte Leeuwen maakte optimaal gebruik van nieuwe onoplettendheid bij Ajax achterin, zette zijn hoofd tegen de bal en mocht juichen na het maken van de 1-2. Bijzonder! Het slechte verdedigen bij corners werd in de tweede helft nog maar eens onderstreept: Benaissa Benamar mocht ongehinderd binnen werken (2-4) en via Reda Kharchouch maakte het met de 3-4 nog even serieus spannend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >