Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Dikke pret bij supportertjes voor winterslaap van Ajax

Ajax sleept zich naar de winterstop. Zo veel wordt woensdag eens te meer duidelijk, want ook op Sportpark Schoonenberg komt Ajax z’n winterdip niet helemaal te boven, ondanks de 3-4-zege op Telstar. Het kan de toeschouwers weinig schelen!

19 december 2019 - 10:24
blog-1200-lang
Terwijl de gewisselde Lang een krabbel uitdeelt, hangt achter hem de 3-4 in de touwen. © Ajax Life

De knalrode spelersbus van Ajax rijdt niet elke dag door de straten van Velsen-Zuid, dus al ruim voor de aftrap verzamelen ouders met kinderen zich langs de weg waaraan het stadion is gelegen, in de hoop een glimp te zien van hun helden.

Telstar mag dan een thuiswedstrijd spelen, veel bezoekers steken niet onder stoelen of banken dat ze voor Ajax zijn. Vooral de kleinsten hebben er zin in en zijn volledig verpakt in wit-rood-witte Ajaxkleding. Het korte broekje van Ajax trek je gewoon over je spijkerbroek aan en het wit-rood-witte XXL-Ajaxshirt van je vader glijdt makkelijk over je winterjas.

Dan is er plots beweging. Beveiligers praten druk in hun porto en cameraploegen stellen zich op langs de weg. De bus is in aantocht en het pleintje voor de hoofdingang wordt vrijgemaakt. “Tegen de muur,” klinkt het onbedoeld onvriendelijk, terwijl de bus het terrein opdraait.

Het gaat allemaal vrij ordelijk en kinderen met shirtjes en handtekeningenboekjes proberen hun slag te slaan. Dat gaat wat moeilijk, maar ze zien wel van dichtbij hoe de Ajacieden uitstappen. Donny van de Beek, Andre Onana en Klaas Jan Huntelaar zijn het populairst. Als Sontje Hansen uitstapt, hoor ik kinderen vragen wie dat eigenlijk is.

Er staat ook een ventje met een bedelbordje met daarop in dikke letters geschreven: ‘Ziyech, mag ik je shirt’. Hakim is echter niet van de partij en dus schakelt hij over naar plan B. In de haast wordt de andere zijde van het bord bekalkt: ‘Donny, mag ik je shirt?’

Het korte broekje van Ajax trek je gewoon over je spijkerbroek aan en het wit-rood-witte XXL-Ajaxshirt van je vader glijdt makkelijk over je winterjas

Op de extra geplaatste noordtribune kijken de jongste voetbalfans hun ogen uit. Ze staan of zitten superdicht op het veld en hun enthousiasme klotst nog net niet over de boarding heen. Dat Ajax een povere wedstrijd op de mat legt kan ze eigenlijk geen bal schelen. De sfeer is prima, er vallen veel doelpunten en het zijn nog mooie treffers ook.

Keihard juichen en springen bij elk doelpunt. Ik ben niet van de termen 'voetbalfeest' en zo, maar de ontwapenende uitgelatenheid van de kinderen in Velsen-Zuid stemt echt hartstikke vrolijk.

Als Noa Lang wordt gewisseld stiefelt hij langs dezelfde tribune richting de dug-out. Achter de goal van Andre Onana deelt hij nog een krabbeltje uit en precies op dat moment schiet Reda Kharchouch namens de thuisploeg de 3-4 tegen de touwen. Het levert bovenstaande foto en een spannende slotfase op, maar meer zit er niet in voor het dapp’re Telstar.

Dan fluit scheidsrechter Joey Kooij voor het laatst. De Ajacieden halen toch opgelucht adem. Gelukkig, geen verlenging en nog maar één potje tegen ADO Den Haag, voordat aan een welverdiende winterslaap begonnen kan worden.

Het jochie met zijn kartonnen bedelbord ziet Van de Beek tot zijn spijt naar binnen lopen. Missie niet geslaagd. Een ander knulletje pakt de zaken anders aan en gooit zichzelf over de boarding. Zijn korte pootjes brengen hem met grote stappen in één streep bij Onana.

De doelman snapt wat er van hem wordt verlangd. Het shirt gaat uit en belandt in de dankbare handjes van zijn kleine bewonderaar. In dezelfde galop spurt het mannetje terug naar de kant.

Hij beleeft de mooiste avond van allemaal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >