Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind kampt met ontsteking aan hartspier

Er is meer duidelijkheid over de medische toestand van Daley Blind. En het is geen fijn nieuws... Blind kampt met een ontsteking aan de hartspier. Dit is aan het licht gekomen tijdens de extra onderzoeken die nodig waren om de gezondheidsklachten van Blind te verklaren.

21 december 2019 - 13:16
blindhartcar
Laten we hopen dat we Blind in 2020 snel weer op het veld zien. © Pro Shots

Blind was tijdens de tweede helft van Ajax – Valencia (0-1) eventjes duizelig en ging op de grond zitten, waarna direct beide dokters een sprint richting hem trokken. Het zag er best wel eng uit, maar Blind vervolgde de wedstrijd alsof er niets was gebeurd.

De verdediger verklaarde na afloop slechts last te hebben van wat duizeligheid, maar er is toch echt meer aan de hand. Blind moest de uitwedstrijd tegen AZ missen, waardoor we ons al zorgen begonnen te maken en de club kon die zorgen niet wegnemen.

En nu blijkt waarom: Blind kampt met een ontsteking aan de hartspier. Dat klinkt best vervelend en dat is het eigenlijk ook gewoon. Er kunnen diverse redenen zijn waardoor een hartspier ontstoken raakt en de gevolgen kunnen best groot zijn, maar voor Blind lijkt het naar omstandigheden mee te vallen.

Er is voor de zekerheid vrijdag wel een apparaatje bij hem geplaatst. Deze subcutane ICD wordt geïmplanteerd bij mensen die een groot risico lopen op levensbedreigende hartritmestoornissen of een hartstilstand. Dat is echt geen leuk bericht om te horen, maar zo'n beetje het eerste resultaat als we zoeken wat zo'n ding nu precies doet.

Het is onduidelijk wanneer Blind weer kan voetballen, maar zeker is wel al dat hij ontbreekt als Ajax begin januari op trainingskamp gaat naar Qatar. Laten we hopen dat het allemaal goed komt, beterschap Daley!

https://twitter.com/BlindDaley/status/1208360481490178048

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >