Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zet na CL-eliminatie de transferpoort niet open in de winter

De dreun van de Champions League-uitschakeling laat zich stevig voelen in Amsterdam. Het gevoel van er zó dichtbij zijn, maar toch misgrijpen is onverteerbaar. Maar Ajax stelt doelen niet plots volledig bij, zo stelt algemeen directeur Edwin van der Sar.

12 december 2019 - 09:28
Sar-1200
Van der Sar: 'We hebben nog drie mooie prijzen om voor te spelen.' © De Brouwer

De scherven moeten bijeengeveegd worden en met AZ-uit voor de deur is het zaak dat snel voor elkaar te krijgen. Van der Sar laat in een uitgebreid gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat de club niet in paniek raakt en de doelstelling ‘aanhaken bij de Europese top’ niet zomaar overboord gooit.

“Dat doel is echt niet opeens weg. Het is pijnlijk dat het nu voorbij is in de Champions League. We hebben in de zomer weer een team neergezet, dat allereerst in staat moest zijn het hoofdtoernooi te bereiken. Dat is gelukt. We hebben spelers langer kunnen binden, daar ook financiële middelen voor vrijgemaakt. En dat heeft ook succes gehad,” legt Sar uit.

“In de voorbije maanden heeft Ajax Nederland volgens mij uitstekend vertegenwoordigd in de Champions League. Net als vorig seizoen lieten we in Europa zien waar Ajax voor staat. Maar wat is de top van Europa? Dat is de top 8, of de top 16. De kwartfinale in de Champions League, daar wil je zijn, maar de realiteit is nu anders. Toch parkeren we ons doel niet. De lat blijft hoog liggen, Ajax blijft ambitieus.

Om ambitieus te kunnen blijven is een kampioenschap van groot belang om volgend seizoen weer Champions League te kunnen spelen. Is Van der Sar niet bang dat spelers in de winterstop weg willen, omdat er niet overwinterd wordt in het miljoenenbal?

Van der Sar: “Nee. Het kan, maar ik denk het niet. In de zomer waren we ook nog niet zeker van Champions League, maar kozen veel spelers ook voor een langer verblijf. We dachten mee in de salariëring, spraken onze ambities uit. En die zijn op veel vlakken onveranderd. We hebben ook nog gewoon drie mooie prijzen om voor te spelen. Dat weten de spelers ook. Marc Overmars zal deze winter dus de poort niet openzetten. En anders gooi ik mezelf ervoor.’’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >