Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen speelt in Eredivisie Cup gelijk op bezoek bij PSV

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond gelijkgespeeld op bezoek bij PSV. Het uitduel in de Eredivisie Cup eindigde in 1-1. Ajax Vrouwen verschafte zichzelf daarmee een prima uitgangspositie voor de return, maar de klus moet in eigen huis nog wel worden geklaard.

07 december 2019 - 09:40
2019-10-13-Ajax-vr-PSV-vr-028
De twee rivalen waren aan elkaar gewaagd. © Ajax Images

PSV is de laatste tijd goed in vorm, maar Ajax Vrouwen kende geen ontzag voor de Eindhovenaren. De 'Amsterdames' zetten de thuisploeg gedurende de eerste helft flink onder druk. En met succes, want de Ajacieden kwamen via Marjolijn van den Bighelaar op voorsprong.

Een foutje van Ajaxkeepster Lize Kop gooide niet veel later roet in het eten. De goalie wist een hoge bal vanaf de zijkant niet te klemmen, waarna Joëlle Smits kon afronden. Ajax Vrouwen leek alles onder controle te hebben, maar moest na het tegendoelpunt van PSV opnieuw op zoek naar de voorsprong.

De jacht op de overwinning werd in het tweede bedrijf geopend. De vaste bespeelsters van De Toekomst solliciteerden nadrukkelijk naar een doelpunt, maar aan de andere kant van het veld bleef de thuisploeg ook niet ongevaarlijk. Eshly Bakker was nog het dichtst bij een treffer, maar ze wist via een kopbal de corner niet te promoveren tot doelpunt.

Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel. Ajax Vrouwen begint vrijdag 13 december met een prima uitgangspositie aan de return, maar om ook daadwerkelijk naar de hoogste categorie in de Eredivisie Cup te stijgen, moet in eigen huis wel worden gewonnen van PSV.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >