Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 groepswinnaar na gelijkspel tegen Valencia

Ajax onder 19 speelde dinsdagmiddag met 1-1 gelijk tegen Valencia en is daarmee verzekerd van groepswinst in de Youth League. Daarmee gaf de jeugdploeg het goede voorbeeld aan het eerste elftal, dat 21.00 uur aftrapt tegen de Spanjaarden.

10 december 2019 - 15:57
unuvar-1200
Ajax onder 19 met Ünüvar zien we ook na de winter terug in de Youth League. © Pro Shots

De ploeg van trainer John Heitinga was al voor de wedstrijd verzekerd van overwintering in de Youth League, maar tegen Valencia stelde het als kers op de taart ook nog even de groepswinst veilig. Altijd lekker!

De Ajaxtieners kregen al vroeg in de wedstrijd kansen om de score te openen, maar deze waren niet besteed aan Enric Llansana en Damian Dostanic, al moet gezegd dat Valencia-goalie Joaquin Blazquiz de kopbal van Dostanic goed pareerde. Ajax wilde wel, maar voor rust werd niet gescoord.

Onder 19 trad overigens aan zonder Quinten Timber en Brian Brobbey. Het duo kwam een dag eerder al in actie tijdens Jong Ajax - Roda JC (2-0). Ook Sontje Hansen - die een dag eerder meetrainde met het eerste elftal - was er niet bij tegen de leeftijdsgenoten van Valencia.

Na de thee ging Ajax op zoek naar de openingstreffer, maar het was juist Valencia dat raak prikte. De allereerste kans voor de bezoekers was gelijk raak via Jose Lechon, die de bal vanuit een lage voorzet achter Calvin Raatsie schoof.

De Ajacieden probeerden snel iets terug te doen, maar het bleek lastig om een gaatje te vinden in de Spaanse defensie. Uiteindelijk werd dat toch gevonden via Youri Regeer, die in Spanje ook al drie keer trefzeker was. Hij schoot attent een rebound tegen de touwen: 1-1.

Dat smaakte naar meer en meer kwam er ook bijna. Terence Douglas verzuimde zijn ploeg echter op voorsprong te koppen uit een scherp aangesneden voorzet van Naci Ünüvar. De enorme kans ging echter verloren, waarna een treffer van Christian Rasmussen ook nog eens terecht werd geannuleerd wegens buitenspel. Gescoord werd er vervolgens niet meer.

Het is een fijne gedachte dat het vlaggenschip van de jeugdopleiding na de winter actief is in de Youth League. Hopelijk kunnen we dinsdagavond melden dat ook het eerste elftal goede zaken heeft gedaan in de Champions League en eveneens overwintert op het hoogste niveau.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >