Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 5: terugblikken op 2019 en puzzelen maar!

Met 2020 in aantocht is december het juiste moment om terug te blikken op 2019. Daarom staan we in ons nieuwste magazine uitgebreid stil bij dit historische Ajaxjaar. Ajax Life 5 verschijnt vanaf vrijdag 20 december, exclusief bij onze leden. Een voorproefje.

19 december 2019 - 12:27

Donny van de Beek siert de cover van ons decembernummer. Hij beantwoordt in onze rubriek Vragenvuur allerlei verschillende supportersvragen. Zo lees je onder andere waarop hij zijn vizier in 2020 richt, waarom hij deze zomer geen ander rugnummer nam en wanneer een transfer pas écht en serieuze optie voor hem wordt.

Uiteraard in dit nummer ook aandacht voor Marco van Basten. Hij verscheen de afgelopen weken vanwege zijn biografie al zo vaak in de schijnwerpers, dat wij David Endt vroegen de voormalig wereldspits van Ajax en AC Milan te eren met een mooie lijst persoonlijke herinneringen.

Noussair Mazraoui blikt een jaar na zijn doorbraak in een uitgebreid interview terug op 2019. De multifunctioneel inzetbare Ajacied spreekt over een jaar vol hoogtepunten. Hij praat over dat waanzinnige vorige seizoen, de transformatie van het elftal afgelopen zomer en uiteraard zijn eigen ontwikkeling.

Terwijl Ajax in 2019 de harten veroverde van voetbalminnend Europa en een hele nieuwe generatie fans aan zich bond, boetseerde Hans Jouta in de luwte aan zijn levenswerk: een levensgroot standbeeld van Johan Cruijff, dat komende zomer wordt onthuld. Ons ritje naar het uiterste puntje van Friesland leverde een boeiende reconstructie op van een enerverend kunstenaarsjaar.

Overzichtelijke lijstjes horen in een terugbliknummer. Daarom selecteerde de redactie – geheel subjectief – dertien gebeurtenissen uit een historisch en soms hysterisch jaar Ajax. Van ludieke tribuneliedjes tot de meest fotogenieke Ajacied.

Vooruitkijkend naar 2020 werden we blij van ons gesprek met Sontje Hansen, spits van Ajax onder 19. Na zijn fantastische jeugd-WK in Brazilië is zijn ster behoorlijk rijzende. In dit vijfde magazine krijg je een goede indruk van deze gedreven en opvallend uitgesproken Ajacied. Als het aan Sontje ligt, debuteert hij namelijk nog dit seizoen in Ajax 1. Zijn debuut in Jong Ajax heeft hij al achter de rug.

In onze rubriek Meersche Held spraken we uitgebreid met John Bosman. Hij spreekt fraai over de nostalgische tijd aan de Middenweg en heeft vooral mooie woorden over zijn toenmalige concurrent Marco van Basten. Bossie en Bassie, ja. Voetbalgeschiedenis uit De Meer.

Uiteraard ontbreekt ook onze traditionele kerstpuzzel niet. Dit – en veel – meer lees je in Ajax Life 5.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >