Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax houdt Blind rest van het jaar uit voorzorg aan de kant

Daley Blind zal dit kalenderjaar niet meer voor Ajax in actie komen. De verdediger wordt de komende dagen onderzocht en zal in die periode niet meer op het voetbalveld staan.

15 december 2019 - 20:17
Blind_1200
Komende week moet duidelijkheid brengen in Blinds medische situatie. © Pro Shots

Blind kreeg in de tweede helft van de wedstrijd tegen Valencia (0-1) even last van duizeligheid en moest toen even op het veld gaan zitten, alvorens hij de wedstrijd wel 'gewoon' uitspeelde. Hij trainde vrijdag nog 'gewoon' met de groep mee.

Vlak voor Ajax het bericht naar buiten bracht, gaf Erik ten Hag op de persconferentie in Alkmaar desgevraagd een summiere nadere 'medische toelichting' op de afwezigheid van zijn tweede aanvoerder.

"Het is in ieder geval niets ernstigs. Anders had ik het geweten. Hij staat onder toezicht van onze medische staf. Op dit moment zijn er onderzoeken gaande," aldus Ten Hag.

Wat er nu exact met de international aan de hand is, blijft dus nog onduidelijk. Feit is wel dat Ajax geen risico neemt en hem in ieder geval tegen voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen Telstar en de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag buiten de lijnen houdt.

Blind zal de komende dagen ook niet trainen en verder worden onderzocht. Speler en club wachten deze week de uitslagen van die onderzoeken af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >