Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

2019: Klaas is baas

Nog een paar uurtjes en dan zit sprookjesjaar 2019 erop. Een onwerkelijk mooi Ajaxjaar waarin we zo ontzettend veel mooie dingen meemaakten. Het mooiste moment uit al dat fraais kiezen is amper te doen, maar toch op de valreep een ode aan Klaas Jan.

31 december 2019 - 11:07
huntelaar-blog-12001
Eén van de meest cruciale Ajaxmomenten in 2019. © Pro Shots

Het is zaterdag 20 april als ik mij op de perstribune van het Hitachi Capital Mobility Stadion onwijs zit te verbijten. Het is vier dagen na Juventus-uit (1-2). We zitten allemaal in een enorme euforische roes, maar in de groene kathedraal van FC Groningen hebben de mannen van Erik ten Hag het écht vreselijk lastig...

Om op kampioenskoers te blijven, is een driepunter noodzakelijk. Om de koppositie te behouden ten opzichte van PSV moet gewonnen worden, maar de tank lijkt een beetje leeg na alle Europese inspanningen. De thuisploeg weet het Ajaxspel flink te ontregelen en het lukt de Ajacieden maar niet om doel te treffen.  

Ik wiebel op mijn stoeltje. Gaat het dan toch door de vingers glippen...? Pffff! Ajax krijgt echt geen grip op de wedstrijd en de klok tikt maar door. Puntenverlies is geen optie, maar hangt als een donkere wolk boven de ploeg... Klaas Jan Huntelaar loopt inmiddels warm.

Met nog een halfuurtje op de klok mag de sluwe vos invallen voor Lasse Schöne. En invallen doet hij. Dan is Huntelaar op zijn best. Hij stookt het vuurtje op, sleurt en sleept. En scoort. Oh jazeker, hij scoort.

De adrenaline giert op dat moment door mijn lichaam, maar op een perstribune ben je objectief. Of je gedraagt je in elk geval zo

Zo’n tien minuten voor tijd maakt Huntelaar zich breed op randje strafschopgebied en troeft Tim Handwerker routineus af, waarna hij de bal uit de draai kiezelhard, gortdroog en klinisch in de touwen achter Sergio Padt jaagt. Een schitterend doelpunt.

Het uitvak aan de voor mij andere kant van het veld explodeert werkelijk. En Huntelaar ook. Volstrekt door het dolle heen juicht 'The Hunter' zoals alleen hij kan juichen. Het shirt gaat uit en de routinier staat in zijn naakte bovenlijf te brullen voor het uitvak. Hij betrekt de supporters in zijn heerlijke vreugde. Het levert hem zijn eerste van twee gele kaarten op.

De adrenaline giert op dat moment door mijn lichaam, maar op een perstribune ben je objectief. Of je gedraagt je in ieder geval zo. De VAR controleert nog of er niks onoorbaars is gebeurd bij het doelpunt, maar ziet niks geks. Hij telt! Opluchting! 

Huntelaar bezorgt Ajax een werkelijk cruciale zege richting schaal nummer 34 en ik had nog wel willen zien of de ploeg kampioen was geworden zonder die droge uithaal van Klaas Jan.

Zoals Donny van de Beek het een half uurtje later verwoordde tegenover de schrijvende pers: “Klaas is baas.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >