Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Teleurstelling én trots binnen en buiten muren Stamford Bridge

Ajax ging voor revanche tegen Chelsea en was heel aardig op weg, maar toen besloot arbiter Gianluca Rocchi dat het wel welletjes was met de zinderende Ajaxshow.

06 november 2019 - 12:37
openercheajafotoscar

De leidsman stuurde vrijwel in één beweging het centrale verdedigingsduo van Ajax naar de kleedkamer en legde de bal op de stip. Totale ontzetting bij de Ajacieden op het veld, in de Londendse pubs en thuis in Nederland op de bank.

Ajax moest door met negen spelers en Chelsea rook bloed. En proefde het zelfs een beetje, want de ploeg boog de 1-4-achterstand om in een 4-4-gelijkspel. Daarmee hielden de mannen van Erik ten Hag uitermate knap stand.

Chelsea had het overigens nog best lastig tegen het negental van Ajax, dat zelfs nog probeerde te voetballen. Veelzeggend was de blijheid bij de Engelsen toen ze dachten op 5-4 te komen. Dat feest ging echter gelukkig niet door wegens hands.

De ploeg van Frank Lampard had daarmee ook veel te veel gekregen. Sterker nog, dat heeft Chelsea nu ook. Ajax speelde een gewonnen wedstrijd, maar tegen zo veel onrecht valt niet op te voetballen.

Ons fotoverslag geeft alle emoties van de avond prima weer. Zowel de emoties op het veld als die ernaast. Ver ernaast, want het uitvak bleef immers leeg. De vele Ajaxsupporters in Londen maakten er het beste van en keken de wedstrijd in één van de vele pubs.

Daar was het gevoel na afloop eensgezind: doodziek van hoe Ajax is bestolen, maar trots op de dapp’re strijders van Erik ten Hag. Je kunt kiezen welke Ajacied jij het beste vond in Londen. De plaatjes hieronder zijn van onszelf en onze vrienden van Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >