Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman voelde zich soms afgeschreven, maar is nu mentaal ijzersterk

De opvolger van Matthijs de Ligt in het hart van de verdediging bij Ajax? Vooralsnog is dat 'gewoon' oudgediende Joël Veltman (27), tot verbazing van velen. “Ik ben mentaal sterker dan veel anderen.”

Door Menno Pot
21 november 2019 - 16:52
veltmanmagazinecar
Uiteindelijk is Veltman niet minder geworden van het nodige misfortuin. © Pro Shots

Het was pas in februari dit jaar dat Veltman terugkeerde in het eerste elftal. En het was bijna gek om hem te zien spelen in het vlammende Ajax van 2019, dat aan sprookjesvoetbal deed. De verdediger leek wel een speler uit een ander tijdperk.

“Dat kan ik me voorstellen. Er hing zo'n nieuw gevoel rond Ajax, er was zo veel gebeurd. Het voelde alsof ik daar ineens middenin viel. Dat ik zo snel weer belangrijk ben geworden, heeft mij ook wel verrast,” erkent Veltman in ons nieuwe magazine Ajax Life, nummer vier alweer.

“In de periode dat ik mijn knieblessure opliep, leek het erop dat ik die zomer zou vertrekken. Dat wilde ik zelf ook wel. Door de blessure ging daar een streep door. Toen ik terugkeerde in het team kreeg ik te horen dat ik niet weg mocht. Al snel wilde ik dat zelf ook niet meer.”

Veltman erkent dat hij zich wel eens afgeschreven voelde bij Ajax. “Niet door de trainers. Als ik fit was, veroverde ik eigenlijk altijd een basisplaats. Dat heeft me juist veel zelfvertrouwen gegeven. Het was hooguit een deel van het publiek dat mij afschreef. 'Die Veltman, dat is toch geen Ajaxniveau?' Je kent die kritiek wel.”

Niet leuk, maar Veltman voelde op basis van de keuzes van diverse trainers altijd waardering. En dat is het belangrijkst. Die blessure, het revalideren, je opnieuw moeten bewijzen onder een andere trainer en de kritiek, het was van invloed op de voetballer en net zo goed op de persoon. “Ik ben er mentaal behoorlijk sterk van geworden. Ik ben mentaal veel sterker dan veel andere voetballers, denk ik. Eigenlijk weet ik dat wel zeker.”

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal van Joël Veltman? Sla dan de vierde editie open van ons magazine Ajax Life of zorg dat je 'm voortaan ontvangt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >