Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag rekent erop dat supporters genoten van 'fantastische voorstelling'

Ajax had geen kind aan FC Utrecht en won overtuigend met 4-0. Erik ten Hag constateerde dat zijn spelers de teleurstelling van Chelsea-uit goed hadden omgezet.

10 november 2019 - 16:17
tenhag1920ajautrcar
Utrecht dacht een kansje te maken, maar moest toch felicitaties overbrengen. © Pro Shots

De klinkende zege op de subtopper betekende alweer de veertiende opeenvolgende zege in een eredivisieduel in de Johan Cruijff Arena. “Ik heb een fantastische voorstelling gezien. Een, normaal gesproken, goed Utrecht kwam niet in zijn spel. Dat lag aan Ajax. We speelden fantastisch. De pressie de we uitoefenen, ons balbezit, tussen de linies spelen, op het juiste moment versnellen en kansen creëren,” aldus Ten Hag.

Ajax kreeg alleen al in de eerste tien minuten drie tot vier goede kansen. “Uiteindelijk maken we ook echt een aantal kwaliteitsgoals. Ik heb ervan genoten, de spelers hebben ervan genoten en ik ga er vanuit dat de fans ook genoten hebben. Zo wil je het graag zien. Je weet dat het niet elke week kan. Het zijn allemaal mensen, maar dit is een mooie ontwikkeling en hierop moeten we verder gaan.”

Op de plek van de geblesseerde David Neres mocht Zakaria Labyad zijn eerste minuten van het seizoen maken. Dat ging naar tevredenheid, al wisselde Ten Hag de Marokkaan wel een kwartier voor tijd. “Hij had natuurlijk lange tijd niet gespeeld en ik wilde in de slotfase geen risico nemen met het oog op een eventuele blessure. Noa Lang speelt ook goed, dus dat was een mooie gelegenheid om hem minuten te geven om aan onze speelstijl te wennen.”

Noussair Mazraoui werd uit voorzorg gewisseld voor Sergino Dest. “Hij had wat knieklachten in de rust. Niets ernstigs, maar daar kwam na rust bij dat hij iets met zijn gezichtsvermogen had. 'Nous' speelde weinig in de eerste maanden en nu in betrekkelijk korte periode veel, dus vandaar.”

Ten Hag had zich voor de wedstrijd tegen Utrecht al voorgenomen om Klaas Jan Huntelaar minuten te geven. “Ik wilde hem hoe dan ook brengen. Hij verdient het. Klaas is altijd scherp, maar heeft ook ritme nodig. Hij heeft aangetoond dat hij ontzettend belangrijk voor ons is en ik weet zeker dat hij dat in het verdere verloop van het seizoen ook nog zal zijn.”

Al met al bereikt Ajax een steeds hoger niveau en wacht er nog een zware slotreeks richting winterstop. “Daarin hebben we weer een aantal grote uitdagingen. Met name in de Champions League, maar ook het KNVB-bekertoernooi. Uiteraard willen we deze ontwikkeling verder continueren. In de competitie moet dat gekoppeld zijn aan blijven waar je staat of dit verder uitbouwen.”

Hij besluit: “Ik ben tevreden over de ontwikkeling van de ploeg. Hoe we spelen vanuit organisatie, onze timing, de momenten die we kiezen om druk te zetten. Hoe we opbouwen, versnellen. Dat is allemaal positief, maar we moeten de lat nog hoger leggen. Dat hebben we nodig in de Champions League en daarom moeten we dat elke keer weer eisen in de eredivisie. Anders kunnen we het in de Champions League ook niet omzetten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >