Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag past training aan om Ajax na interlands op gang te krijgen

Als het golft, dan golft het goed. En is Ajax niet te stuiten. Eenmaal opgestart staat er geen maat op de Ajacieden, maar juist het opstarten brengt nog wel eens problemen met zich mee. Erik ten Hag heeft dit ook in de gaten en past de eerste trainingen na een interlandperiode zelfs aan.

22 november 2019 - 14:33
hagmindsetcar
Het is fijn als Ten Hag ook in blok vier reden heeft tot lachen! © Pro Shots

“We zijn ons ervan bewust, het zijn de feiten,” reageert Ten Hag als wordt voorgelegd dat zijn ploeg tegen sc Heerenveen (4-1) en RKC Waalwijk (1-2) ondanks de winstpartijen behoorlijk moeite had om de juiste versnelling te vinden. “Het kost onze internationals tijd om terug te keren in de juiste mindset, in de Ajax-mindset.”

Aangezien Ajax geen tijd heeft om de mindset van de spelersgroep langzaam op orde te brengen – er worden direct weer prestaties verlangd – zijn wij benieuwd: voert Ten Hag bepaalde trucs uit of past hij zelfs de trainingen aan om zijn manschappen in het gareel te krijgen?

“Als iedereen net terug is, zorgen we ervoor dat de training een langere aanloop heeft. We bieden meer ruimte voor ontspanning en geven spelers de kans om ervaringen uit te wisselen. Maar tegen het einde van de training keren er facetten terug om te zorgen dat onze spelers snel in de juiste focus komen,” aldus Ten Hag tegenover Ajax Life.

De trainer geeft op verzoek meer verduidelijking: “Een langere rondo om mee te beginnen, maar we laten de spelers ook simpele pass- en trapoefeningen uitvoeren. De nadruk ligt hierbij op het vinden van de derde man. Het gaat om positiespel, gericht op balbezit, gericht op de derde man. Daarna schakelen we snel door naar meer complexe oefenvormen, want we kunnen deze week slechts precies één dag werken met een volledige spelersgroep.”

Of de spelers de specifieke opbouw van de training goed aannemen, merken we zaterdag vanaf 19.45 uur en kunnen we zelf controleren. Als de Ajacieden tegen Heracles Almelo de lopende mensen weten te vinden, want dat is de 'derde man', gaat het goed!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >