Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico overrompeld door karrevracht aan jeugdtalent bij Ajax

Met Lille OSC-uit voor de boeg nadert de groepsfase van de Champions League voor Ajax de ontknoping. Nico Tagliafico stapt met zijn ploegmaten en Onder 19 in de trein richting Frankrijk. De Argentijn wil Europa laten zien dat Ajax nog altijd sterk is.

26 november 2019 - 11:28
tagliafico-12001
Tagliafico wil Europa laten zien dat Ajax nog altijd sterk is. © Pro Shots

De absolute publiekslieveling in de Johan Cruijff Arena stapt vol vertrouwen in het boemeltje naar Lille, wetend dat zijn ploeg uitstekende zaken kan doen in het Stade Pierre Mauroy. Het werd voor eigen publiek 3-0 en Tagliafico was trefzeker, maar de return zal stukken lastiger zijn.

Ondanks de afwezigheid van de geschorsten Joël Veltman en Daley Blind plus de geblesseerde David Neres en de vraagtekens rondom Noussair Mazraoui durft Tagliafico de voorspelling aan dat Ajax overwintert in de Champions League.

“Ik denk dat dit team er klaar voor is om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Daarna zien we wel. Vorig seizoen dachten we er precies zo over. Eerst de groepsfase halen, daarna kwalificeren voor de achtste finales. Stap voor stap,” laat de linksachter weten via het clubkanaal.

“We hebben zin om Europa te laten zien dat Ajax nog steeds sterk is en dat we het in ons hebben om hetzelfde voetbal op de mat te leggen als vorig seizoen.”

Tagliafico kijkt nog altijd met genoegen terug op de prestaties van vorig seizoen, al tellen die natuurlijk nu niet meer. “Wat we toen presteerden, ben ik nog steeds heel trots op. Het was mijn eerste keer in de Champions League. Wat we toen hebben bereikt, hadden we zelf ook nooit verwacht. We waren één stap verwijderd van de finale.”

Het liep iets anders. Terugkijkend spreekt Tagliafico over een van de moeilijkste momenten in zijn loopbaan. “Alles wat we toen hebben opgebouwd werd in slechts vijf seconden teniet gedaan. Later, als alles bedaard is, denk je rustig na en besef je dat je iets prachtigs hebt bereikt.”

Dat Tagliafico lekker in zijn vel steekt in Amsterdam moge duidelijk zijn. Al vanaf het allereerste begin was zichtbaar dat de club een pareltje in huis had gehaald en zijn spel zorgt regelmatig voor enthousiasme op de tribunes.

Tagliafico: “Ik wist vanaf begin waar ik terecht kwam. Ajax is een club met een rijke geschiedenis en een herkenbare speelstijl, waar een gedachte achter zit.”

Toch werd hij overrompeld door het vele jonge talent om hem heen. “Wat me het meest heeft verbaasd, is de hoeveelheid talenten die worden ingebracht. Sinds ik hier ben, heb ik zeker met ongeveer vijftien of twintig spelers van 17, 18 en 19 jaar getraind…”

“Dát verbaast me echt, want ze zijn met velen en hebben ook allemaal kwaliteit. Het is mooi te zien dat een club zo veel kan putten uit jeugdteams. Dat is indrukwekkend.”

Tagliafico komt een boel van die talenten dinsdag weer tegen. Onder 19 stapt ook in de Ajaxtrein naar Lille voor het duel in de Youth League. Voor de ploeg van John Heitinga is dat toch een soort van tienertoer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >