Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic furieus op arbiter: ‘Eén man pakt alles van ons af’

Bij Ajaxcaptain Dusan Tadic kwam na de bizarre 4-4 de stoom uit de oren. Hels en hevig verontwaardigd kwam hij woorden tekort om het onrecht op Stamford Bridge te duiden.

06 november 2019 - 08:39
tadic-12003
Bij Ajaxcaptain Dusan Tadic kwam na de bizarre 4-4 het stoom uit de oren. © Pro Shots

Het was ook amper te geloven, zo veel gebeurde er in de Engelse hoofdstad. Ajax voetbalde fantastisch en speelde een gewonnen wedstrijd. Het kwam zelfs tot 1-4 en dat was ongekend. Toen scheidsrechter Gianluca Rocchi van zich liet spreken werd alles plots anders…

“Natuurlijk ben ik boos. De arbitrage heeft de wedstrijd volledig verpest,” stak Tadic zijn frustraties niet onder stoelen of banken voor de camera van Veronica. De aanvoerder doelde hierbij uiteraard op de rode kaarten voor het centrale duo van Ajax. Daley Blind en Joël Veltman mochten alle twee inrukken.

“We moeten hier woedend over zijn. Dit kán niet… Het is onmogelijk dat iemand onze wedstrijd op deze manier verwoest. We hadden alles onder controle. Ik snap gewoon niet dat hij twee keer rood geeft in één actie. Dat snap ik niet…”

De Serviër kon amper geloven wat er allemaal was gebeurd. “Of ik dit ooit heb meegemaakt? Nee, nooit. Na die twee rode kaarten werd het een totaal andere wedstrijd. Wij mogen trots op onszelf zijn. Het was gewoon niet mogelijk om met negen man nog aan voetballen toe te komen.”

Ook tegenover de Britse media was Tadic open over wat hij er allemaal van vond. “We zouden hier nu over ons goede spel moeten praten. We hadden álles in handen. We waren veel beter, totdat één man alles van ons afpakte,” sprak hij woorden aan het adres van arbiter Rocchi.

“De eerste overtreding was op Blind. Hij had dus nooit zijn tweede geel mogen krijgen en dan had Veltman ‘m ook niet gehad en was er ook geen penalty geweest.”

Het Ajax in ondertal moest alle zeilen bijzetten om in elk geval niet te verliezen en dat lukte, waardoor het na vier duels nog altijd aan kop gaat in groep H. Het overgebleven negental vocht als een leeuw en dat maakt trots. Maar toch overheersten woede en hevige teleurstelling.

“We hadden vanavond moeten winnen,” beet Tadic nog maar eens flink op zijn lip.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >