Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spurs houdt rekening met transfervrij vertrek Alderweireld en Vertonghen

Ja, sorry. We gaan het over Tottenham Hotspur hebben. Gelukkig is de reden leuker dan je wellicht denkt, want het gaat vooral over Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. En ook een toefje over Christian Eriksen. De oud-Ajacieden kunnen hun club wel eens transfervrij de rug toekeren.

15 november 2019 - 11:08
tobyjanmogelijkcar
Een foto in het tenue van België moeten we aankunnen, met z'n allen. © Pro Shots

We hebben eind vorig seizoen kunnen ervaren dat Alderweireld (30) en Vertonghen (32) nog altijd voetballen op een niveau dat vergelijkbaar is met dat van Ajax en de link met Amsterdam maakt het logisch dat er altijd wel iets sluimert over een terugkeer naar de Johan Cruijff Arena.

Slechts van de 27-jarige Eriksen kunnen we een rentree uitsluiten. In ieder geval voorlopig. Het lijkt er eerder op dat Eriksen, die niet eens alles speelt omdat hij geen plannen heeft om zijn contract te verlengen, binnenkort de overstap maakt naar Manchester United of Real Madrid. Maar goed, dat blijft speculeren.

Een klein speculaasje moet je ook happen bij berichten over de toekomst van Alderweireld en Vertonghen, maar toch... Er staat nu weer in De Telegraaf dat het tegenwoordig wisselvallige Spurs rekening houdt met een transfervrij vertrek van het verdedigende duo. Welke nieuwe uitdaging volgt voor de Belgen?

Of wordt het een 'oude' uitdaging? We hebben aan Daley Blind en Dusan Tadic gezien dat het zo gek nog niet is om de Premier League te verruilen voor Ajax en als het dit seizoen een beetje blijft doorgaan zoals het nu gaat, kan er vanuit Amsterdam zelfs de garantie van Champions League worden geboden.

De contracten van Alderweireld en Vertonghen lopen af in Londen, waardoor een transfersom ook al niet het probleem is. We weten verder dat Ajax niet te beroerd is om goede voetballers goed te betalen en op die manier lijkt er ineens veel mogelijk. Heel mooie dingen bijvoorbeeld, zoals we sinds anderhalf jaar mogen ervaren!

We weten ook dat er lijntjes zijn uitgegooid door Marc Overmars, maar dat het afgelopen zomer nog iets te vroeg was voor beide spelers om toe te happen. Misschien is dat anno 2020 anders en blijkt Ajax kansrijker dan het tot dusver was. We zien beide spelers er in ieder geval niet voor aan om China of een zandbak te verkiezen boven de club waar ze groot zijn geworden.

“Ik denk dat we in het geval van deze twee spelers even geduld moeten hebben en moeten kijken wat de toekomst brengt. Het is nu nog te vroeg,” aldus Overmars eind vorig seizoen. Hij voegde daar eerlijk aan toe dat Ajax soms in de wachtkamer wordt gezet door spelers, maar wie weet zijn alle tijdschriften inmiddels uit en is een concrete afspraak aanstaande.

Misschien kan Overmars de hulp inroepen van de vroegere gastouders van Alderweireld, want die willen niets liever dan 'hun Toby' terug zien in Amsterdam. “Toby is een heel gezellige, leuke jongen. We zijn ermee bezig om hem terug te halen,” deelde echtpaar Stap al eens.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >