Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana probeerde aanvaller Lille te behoeden voor rode kaart

Andre Onana was tijdens de uitwedstrijd tegen Lille OSC niet alleen druk met het op de been houden van zijn ploeg. Nee, de keeper vond ook nog tijd om Victor Osimhen te behoeden voor een vroege douchebeurt. De aanvaller oogde nogal gefrustreerd en dat met een gele kaart op zak...

29 november 2019 - 14:31
onanarustigcar
Ja, jij! Onana maant Osimhen van Lille tot kalmte. © Pro Shots

Osimhen baarde tijdens de eerste helft van Lille – Ajax opzien, maar wel precies om de verkeerde reden. Het leek wel alsof hij ze niet allemaal meer op een rijtje had. De aanvaller van Lille maakte een schwalbe in de hoop een penalty te krijgen en dat was nog niet zijn onhandigste actie.

Osimhen deelde ook nog beuken uit aan Lisandro Martínez en Nico Tagliafico. Dit alles bij elkaar opgeteld kan zomaar aanleiding zijn voor twee keer geel of direct rood, maar de scheids besloot hem te sparen en Onana – zelf soms niet vies van een potje tijdrekken – voorzag hem nog tijdens de wedstrijd van advies.

“'Hou je hoofd erbij,' luidde de boodschap van Onana. Hij is een ervaren speler en zei dat ik kalm moest blijven, zodat ik geen rode kaart zou pakken. Als een tegenstander, en een Afrikaanse broer ook nog eens, met zo'n advies komt, neem je dat mee,” aldus de Nigeriaan in gesprek met Franse media.

“Ik ben blij, vereerd en erg dankbaar dat Onana zich om mij bekommerde en de tijd voor me nam. Hij kwam speciaal naar me toe,” haalt Osimhen het onderonsje terug. “Soms laat je je meeslepen in de emoties van een wedstrijd. Ik was boos omdat de scheidsrechter vond dat ik me liet vallen, waarna ik een tegenstander duwde om de bal te krijgen.”

Osimhen maakte inderdaad de negentig minuten vol en oogde naarmate de wedstrijd vorderde minder gefrustreerd, behalve misschien nadat Lille een grote kans had gemist...

https://twitter.com/omaakatugba/status/1200395646517297152

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >