Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax heeft geen kind aan FC Den Bosch

Jong Ajax heeft vrijdagavond op overtuigende wijze gewonnen van FC Den Bosch. De beloften liepen al vroeg in de wedstrijd weg bij de bezoekers en deelde in het tweede bedrijf de genadeklap uit. Dankzij doelpunten van Jurken Ekkelenkamp, Nicolas Kühn en Lassina Traoré werd het 5-1.

09 november 2019 - 10:34
Copyright-ProShots-5147431
Traoré blijft maar scoren bij Jong Ajax! © Pro Shots

De beloften schoten uit de startblokken en waren vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Het openingsdoelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Ekkelenkamp kapte zo’n vijf minuten na de aftrap zijn directe tegenstander uit en prikte hij raak in de verre hoek. Kühn verdubbelde niet veel later de score, door de bal uit een lastige hoek in het doel te werken.

De ploeg van Mitchell van der Gaag kreeg in het restant van de eerste helft een grote hoeveelheid aan kansen, maar verzuimde om verder uit te lopen op de Brabanders. Na rust stond het vizier wél op scherp bij de Ajacieden en gooide Ekkelenkamp de wedstrijd in het slot. Na goed voorbereidend werk van Juan Castillo maakte de middenvelder zijn tweede doelpunt van de avond.

Traoré deed ook nog een duit in het zakje. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie werd heerlijk weggestuurd door Carel Eiting en haalde verwoestend uit in de korte hoek. Nadat Rúben Rodrigues nog een eretreffer wist te produceren voor de bezoekers, was het Traoré die uit een corner voor het slotoffensief zorgde: 5-1.

Jong Ajax bezet door de overwinning momenteel de derde plaats op de ranglijst. De beloftenploeg moet een gat van vier punten zien te dichten met nummer twee De Graafschap en koploper sc Cambuur. De Ajacieden reizen op vrijdag 22 november af naar Breda, waar ze het opnemen tegen NAC.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >