Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax geeft goede voorbeeld en wint bij Telstar

Jong Ajax heeft vrijdagavond een positief voorschot genomen op de KNVB-bekerwedstrijd tegen Telstar later dit jaar. De tegenstander van Ajax 1 in het bekertoernooi werd door de beloften met 3-2 verslagen. Nadat de ploeg van Mitchell van der Gaag een riante voorsprong te pakken had, werd het toch nog spannend in Velsen-Zuid.

30 november 2019 - 10:13
Copyright-ProShots-5521509
Eiting is hard op de weg terug en dat zien we graag! © Pro Shots

Telstar was gedurende de beginfase van de wedstrijd de bovenliggende partij. De thuisploeg kwam tot drie keer aan toe gevaarlijk dichtbij de openingstreffer, maar een hoog overgevlogen schot en enkele goede reddingen van Dominik Kotarski hielden de beloften in leven.

Jong Ajax was daarentegen een stuk effectiever. De eerste kans voor de bezoekers was dan ook gelijk raak. Jasper ter Heide rondde beheerst af in de linkerhoek, nadat hij een afvallende bal op randje zestien uit de lucht had geplukt en zijn directe tegenstander had uitgekapt. Ondanks kansen van Telstar, gingen de Amsterdammers met een voorsprong de rust in.

Ook na de thee deed Telstar zeker niet onder voor Jong Ajax, maar net als in de eerste helft waren de beloften een stuk effectiever. Carel Eiting benutte eerst een strafschop en niet veel later was het Jurgen Ekkelenkamp die de marge naar drie tilde. De wedstrijd leek gespeeld, maar de geflatteerde voorsprong kwam toch nog in gevaar.

Kik Pierie liet zich in de opbouw gemakkelijk aftroeven, waarna Ilias Bronkhorst de fout van de jonge verdediger keihard afstrafte: 1-3. Het vertrouwen bij de thuisploeg nam vervolgens alleen maar toe, want via een benutte pingel werd ook de aansluitingstreffer gescoord. Ondanks een slotoffensief van Telstar, wist Jong Ajax toch de drie punten over de streep te trekken.

Door de overwinning in Velsen-Zuid staan de Jong Ajacieden nog steeds netjes op de derde plaats. Het gat met koploper sc Cambuur bedraagt echter nog wel zes punten. Maandag 9 december kunnen de beloften die achterstand proberen te verkleinen, want dan treden ze in eigen huis aan tegen Roda JC.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >