Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Invaller Lang speelt dik een helft zonder warm te lopen

Hoeveel kansen krijgen jeugdspelers nog bij Ajax? Daar kun je een goede en serieuze discussie over voeren, maar feit is dat de eisen omhoog zijn gegaan. Noa Lang moest tijdens de uitwedstrijd tegen Lille OSC (0-2) plotseling zien te leveren, zonder fatsoenlijke warming-up in de benen.

28 november 2019 - 13:42
langlillecar
Shirt uit, broek uit en erin! © Pro Shots

Een kans komt soms op een onverwacht moment, ook voor Lang. Hij was dik twee weken geleden nog slechts de derde keus als rechtsvoor, maar door blessures bij David Neres en Zakaria Labyad werd hij in de blessuretijd van de eerste helft van Lille-uit toch echt aangekeken door Erik ten Hag.

Shirt uit, broek uit en erin! “Ik was nog niet echt warm toen ik erin kwam. Mijn scheenbeschermers zaten ook niet vast of zo,” aldus Lang tegenover Ajax Life na zijn suprise-act. “Gelukkig duurde de eerste helft nog maar een minuutje.”

Je zou dan denken: dan doe je tijdens de rust je warming-up om goed opgewarmd aan het vertrek te staan van de tweede helft. Zo niet Lang. “Nee, ik ging gewoon mee naar de kleedkamer en ben binnen gebleven. Ik word altijd wel snel warm, dus ik heb eigenlijk zonder warming-up gespeeld. Twee of drie sprintjes heb ik gedaan voordat ik in het veld kwam.”

We moeten opmerken dat Edson Álvarez ook geen onwijs uitgebreide warming-up deed, maar goed. Maakt ook niet uit. Lang warmde tijdens de tweede helft snel op en draaide moeiteloos mee. De net twintigjarige Lang bleek een prima passende schakel in het elftal van Ajax.

“Het geeft me veel vertrouwen dat de trainer besloot om mij te laten invallen. Het is aan mij om het vertrouwen waar te maken, want geduldig zijn is moeilijk. Ik vind van mezelf dat ik er klaar voor ben om op hoog niveau te voetballen, maar er is veel concurrentie. Ik heb het niet altijd gemakkelijk gehad, dat zeg ik heel eerlijk, maar eens komt je kans en dan moet je er klaar voor zijn.”

De lichtje voetjes van Lang kon Ajax prima gebruiken terwijl Lille nog enigszins tegenstribbelde. En nadat de 0-2 eenmaal was gefabriceerd konden de Ajacieden wat meer vrijuit voetballen. Vrijuit voetballen ligt Lang wel, want bij hem moet je in feite het onverwachte verwachten.

“Een invalbeurt in een wedstrijd met zo'n hoog tempo kan voor mij een sleutelmoment zijn. Ik moet laten zien dat ik het aankan. En dit was de kans, al is het jammer dat ik die kans kreeg vanwege een blessure bij Zakaria Labyad. Ik gun Zakaria het beste, wij zijn echt goede vrienden. We vonden ook echt steun bij elkaar en zeiden altijd: het komt wel, het komt wel. Wie weet is dat moment nu.”

https://twitter.com/PantelicPodcast/status/1199930729234411520

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >