Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hattrick Siem de Jong in oefenduel met Willem II

Ajax oefende achter gesloten deuren tegen Willem II en won dit potje met liefst 6-1. Siem de Jong was verantwoordelijk voor de helft van de productie.

13 november 2019 - 15:58
siem-1200
Siem had er zin in tegen Willem II. © Pro Shots

We zitten in de interlandbreak en veel Ajacieden zijn uitgewaaierd naar de verschillende nationale selecties. De overgebleven manschappen, waaronder Klaas Jan Huntelaar, Hassane Bandé, Carel Eiting, Bruno Varela en Kik Pierie mochten op sportpark De Toekomst oefenen tegen de Tilburgse formatie. 

Dat is fijn, want het is een goede manier om het nodige spelritme op te doen of te behouden. De gelegenheidsploeg had weinig moeite met Willem II. Het team van Erik ten Hag kwam via De Jong op voorsprong uit een hoekschop. De man van de derde ster was trefzeker en attent bij de rebound.

Zakaria Labyad verdubbelde niet veel later de score. Hij was het eindpunt van een fraaie Ajax-aanval. Via Bandé en De Jong kwam de bal voor. Voor Labyad was het een koud kunstje om de bal tegen het net te werken. Na rust kwam Willem II nog op 2-1 via Paul Gladon. Hij was koelbloedig bij het nemen van een penalty.

Daarna nam Ajax al snel verder afstand. Niemand minder dan Bandé was verantwoordelijk voor de de 3-1. Daarna liep Ajax uit naar de 6-1-eindstand via twee doelpunten van De Jong en een goal van Damjan Dostanic.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >