Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gemeente Alkmaar geeft stadion vooralsnog niet vrij voor AZ - Ajax

De gemeente Alkmaar geeft geen toestemming voor het spelen van AZ - Ajax in het Afas Stadion. AZ deed er juist alles aan om 15 december weer in eigen huis terecht te kunnen, maar krijgt geen vergunning en is nu boos. Het lukt maar niet om vraagtekens bij de gemeente weg te nemen.

26 november 2019 - 10:44
gemeenteazcar
Waar en wanneer ook wordt gespeeld, laten we hopen dat het uitvak welkom is... © Pro Shots

Het verhaal mag bekend zijn: deze zomer stortte een deel van het dak van het Afas Stadion in en tijdens het onderzoek kwam fout op fout aan het licht. Al met al is het een wonder dat het niet eerder fout ging en dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Deze rare gang van zaken is het waard om in je achterhoofd te houden. AZ is de afgelopen maanden keihard aan het werk gegaan om Ajax 'gewoon' in eigen huis te kunnen ontvangen, maar juist toen alles op z'n pootjes terecht leek te komen, kreeg de club slecht nieuws van de gemeente.

“Op voor AZ inmiddels onbegrijpelijke gronden lijkt de gemeente Alkmaar het besluit te gaan nemen dat het Afas Stadion niet vrijgegeven kan worden voor publiek voor de thuiswedstrijd tegen Ajax,” schrijft AZ op zijn digitale thuis, waar ook directeur Robert Eenhoorn zijn ongenoegen uit.

Het is natuurlijk niet gek dat de gemeente allerlei garanties eist, want diverse partijen zijn door die befaamde windvlaag behoorlijk in hun hemd gezet. De gemeente Alkmaar kan het niet zich permitteren om zomaar een stadion vrij te geven en bedenkt zich wel twee keer.

AZ heeft een zeer groot deel van het dak van het Afas Stadion laten verwijderen en volgens de betrokken ingenieurs is het stadion nu hartstikke veilig. De bespeler zegt nu geen idee meer te hebben hoe de gemeente gerust kan worden gesteld wat de veiligheid van het stadion betreft.

Als de impasse niet snel wordt doorbroken, is het nog maar zeer de vraag waar en wanneer de topper tussen AZ en Ajax wordt gespeeld. AZ speelt zijn 'thuiswedstrijden' momenteel in Den Haag, maar daar zijn geen Ajaxsupporters welkom en dus lijkt dit niet de meest geschikte plek om die mooie topper te laten plaatsvinden.

Wie weet is het nog een optie om de wedstrijd uit te stellen tot een nader moment, maar dat is pure speculatie. Er zit niets anders op dan af te wachten of en welke vervolgstappen er wanneer worden gezet. En we zijn benieuwd of AZ het er voorlopig bij laat zitten. Het lijkt er niet op, als je de communicatie van de club goed bestudeert. Maar wat kun je afdwingen...?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >