Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – FC Utrecht

Voordat de selectie van Erik ten Hag uitvliegt voor interlandverplichtingen, komt eerst FC Utrecht nog op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Wedstrijden tegen de club uit de Domstad zijn traditiegetrouw lastig en dus zullen de Ajacieden op hun best moeten zijn. Hieronder drie dingen die goed zijn om te weten!

09 november 2019 - 12:23
Copyright-ProShots-3382558
Het laatste treffen met Utrecht draaide uit op een officieus kampioensfeestje! © Pro Shots

Altijd lastig
Op een of andere manier heeft Ajax het altijd lastig als Utrecht op bezoek komt in de Arena. Als de bus van de Domstedelingen het bordje gemeente Amsterdam passeert, zorgt dat altijd voor een extra stukje motivatie bij de spelers van Utrecht. Die motivatie werd de laatste vijftien seizoenen ook omgezet in resultaat. Utrecht speelde namelijk vier keer gelijk op bezoek bij Ajax en scoorde ook vier keer een driepunter. De Ajacieden zetten daar zeven overwinningen tegenover, maar dat betekent nog steeds dat er in eigen huis vaker niet dan wel werd gewonnen van Utrecht.

Ajax kan in ieder geval vertrouwen putten uit de uitstekende resultaten die het in eigen huis behaalt. De Amsterdammers zijn in de eredivisie al ruim twee jaar ongeslagen op eigen bodem. De laatste keer dat er in de Arena werd verloren, was in november 2017. Utrecht ging er destijds met de volle buit vandoor nadat Ajax met 2-1 werd verslagen. De trainer van de Domstedelingen was toen, jawel, Erik ten Hag.

Utrecht gevaarlijk uit spelhervattingen
Ajax moet zondagmiddag op zijn hoede zijn voor de spelhervattingen van Utrecht. De ploeg van John van den Brom scoorde dit seizoen al twaalf keer uit een doodspelmoment. De Domstedelingen staan daarmee bovenaan het klassement wat betreft de meeste goals uit standaardsituaties, zo lezen we bij Voetbal International.

De uitwedstrijd tegen Ajax is daarentegen ook een ideale test voor Utrecht. Waar de tegenstander van zondagmiddag dus vaak het doel treft uit spelhervattingen, zijn de Ajacieden juist sterk in het verdedigen van dodespelmomenten. Ajax is de enige club in de eredivisie die nog geen enkel doelpunt tegen kreeg uit een standaardsituatie.

Cerny even terug in Amsterdam
Voor Vaclav Cerny is het duel tussen Ajax en Utrecht extra bijzonder. De aanvaller maakte deze zomer de overstap naar de Domstad en zal zondagmiddag voor het eerst sinds zijn transfer weer terugkeren in Amsterdam. Of nou ja, eigenlijk is het al voor de tweede keer. De Tsjech zette enkele weken geleden namelijk al voet op vertrouwde bodem als speler van Jong Utrecht. Cerny vertrok naar de Domstad om eredivisieminuten te maken, maar lijkt vooralsnog weinig opgeschoten.

Van een bijrol bij Ajax naar de reservebank van Utrecht. Het zijn geen fijne tijden voor de aanvaller. “Ik ben de laatste tijd eigenlijk alleen maar kort ingevallen, of helemaal niet. Dus ja, het is een lastige periode,” bekent Cerny in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik ben naar FC Utrecht gekomen voor een nieuwe start, dus natuurlijk baal ik van de situatie.”

Desondanks wil de aanvaller niet klagen over zijn reserverol. “Ik ga niet zeuren dat ik moet spelen. Wie wil er niet spelen? Ik werk elke dag hard en ik moet blijven vechten,” sluit Cerny af.

Ajax en Utrecht trappen zondag om 12.15 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >