Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Chelsea waarschuwt Ajacieden: 'Koop geen kaartje op zwarte markt'

Het is en blijft een rare gewaarwording: naar schatting een paar honderd Ajacieden reizen richting Londen, maar niet om een uitwedstrijd van Ajax bij te wonen. Het bezoekersvak blijft leeg en dus kun je ervoor kiezen inventief te zijn, maar Chelsea waarschuwt supporters met snode plannen.

04 november 2019 - 12:00
waarschuwingchelseacar
Er zijn zo te zien al de nodige Ajacied van de partij in Londen. © Ajax Life

Chelsea stuurde vorige week al bericht naar zijn eigen fans dat er rekening moet worden gehouden met strenge controles, die richting de aftrap wel eens wat meer tijd in beslag kunnen nemen dan de supporters zijn gewend rondom Stamford Bridge.

Er komt nu een tweede waarschuwing van Chelsea overheen. Het opgeheven vingertje wordt digitaal gedeeld via Ajax Fancare, dat laat weten dat Ajacieden met een kaartje op het thuisvak de toegang kan worden geweigerd. Hoe Chelsea dit precies wil nagaan, is ons niet bekend.

Er zijn ons voorbeelden bekend van Ajacieden die bij eerdere uitwedstrijden op Engelse bodem geen toegang kregen tot de thuisvakken. De waarschuwing is dus niet voor niets, al zijn ons ook genoeg voorbeelden bekend van Ajaxsupporters die zich naar binnen wisten te wurmen.

Als het jou lukt om Stamford Bridge te betreden, zorg er dan voor dat je je netjes gedraagt. Zeg maar zo netjes dat je tot de laatste minuut binnen mag blijven, zonder enig gedonder. Andersom vinden wij het ook niet leuk als uitfans zich manifesteren in de Johan Cruijff Arena.

Als je dit in je achterhoofd houdt, komt het vanzelf allemaal goed.

https://twitter.com/AjaxFancare/status/1191288676002729987

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >