Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Chelsea en Ajax onder 19 gaan gelijk op in Youth League

Een uitgedund, maar dapper Ajax onder 19 heeft dit keer wel een punt overgehouden aan het treffen met Chelsea. Het taaie Chelsea is nooit een gemakkelijke tegenstander en al helemaal niet wanneer diverse grote talenten met Oranje actief zijn op het jeugd-EK, maar desondanks werd het 1-1.

05 november 2019 - 17:59
ylcheajacar
Douglas mag de 1-1 die hij verzorgde nog best een paar keer terugspoelen! © Pro Shots

Daarmee kregen de talentvolle, maar jonge en onervaren Ajacieden loon naar werken. Die beloning bleef uit in de thuiswedstrijd, maar er wordt vanuit Londen een punt mee terug naar huis genomen. Daarvoor moest wel een achterstand ongedaan gemaakt worden.

Het werd op het trainingscomplex van Chelsea geen spectaculaire wedstrijd, maar de doelpunten mochten er zijn. Zowel de vrije trap van George McEachran als de met een mooi schot afgeronde solo van linksback Terrence Douglas waren fraai, waardoor er uiteindelijk 1-1 op het scorebord stond.

De eindstand was al na 51 minuten bereikt en vanaf dat moment werd het zo'n wedstrijd waarin het volgende doelpunt doorslaggevend zou zijn. Alleen bleef die treffer uit. Dat mocht Chelsea-spits Broja zich het meest aanrekenen, want hij maaide in zeer kansrijke positie langs de bal.

De ploeg van John Heitinga kon daardoor afsluiten met een gelijkspel en dat is helemaal niet gek, als je dus bedenkt dat er een stuk of acht basisspelers ontbraken. De van een blessure herstelde Brian Brobbey was wel weer van de partij, maar in je eentje is het moeilijk om zo veel gemis te compenseren.

Dankzij de remise houdt Ajax onder 19 de leeftijdsgenoten van Chelsea voorlopig onder zich in groep H. Ajax moet na vier duels wel twee punten toegeven op koploper Lille onder 19, dat van het kwartet ploegen voorlopig het beste op koers ligt. En, vergeet niet: alleen de groepswinnaar stoot door naar de volgende fase van de Youth League. De nummer twee speelt een tussenronde.

Maar misschien lopen we hiermee op de zaken vooruit, want er kan in de twee resterende speelronden nog van alles gebeuren.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1191751300637216769

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >