Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey kopt Jong Ajax vlak voor tijd langs NAC Breda

Jong Ajax draait als een tierelier in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij NAC Breda scoorde het weer een driepunter. Het leek lang op een gelijkspel uit te draaien, maar vijf minuten voor tijd haalde Brian Brobbey de trekker over: 1-2.

23 november 2019 - 07:39
noa-lang-1200
De linkerflank met Lang en Castillo draaide heerlijk in Breda! © Pro Shots

Het stond dus lang 1-1, maar beide ploegen speelden voor de overwinning en wilden geen genoegen nemen met een schamel puntje. NAC was een kwartier voor tijd vlakbij de voorsprong, maar Kjell Scherpen maakte de inzet van Othmane Boussaid onschadelijk, waarna het Jong Ajax was dat de kans op de winst wél afmaakte.

De heerlijk voetballende Juan Castillo verstuurde in de 85ste minuut een hoge voorzet waar invaller Brobbey wel raad mee wist, al waren de verdedigers van NAC de spits helemaal kwijt. Ongehinderd kopte hij de bal tegen de touwen, waarmee de terechte zege werd veiliggesteld. Daar kon een bal op de paal naast Scherpen niks meer aan veranderen.

Jong Ajax kwam in de eerste helft nog op achterstand nadat Mounir el Allouchi de bal hard achter scherpen knalde. Feest in het Rat Verlegh Stadion, maar de Ajacieden vochten zich al snel terug in de wedstrijd en trokken de stand nog voor rust gelijk via een werkelijk fantastische treffer van Noa Lang.

Niet voor het eerst dit seizoen schoot Lang de bal vanuit een vrijwel onmogelijke hoek in het doel. Ditmaal omspeelde hij de keeper, waarbij hij bij de achterlijn uitkwam. Geen fijne positie om op doel te schieten, maar Lang probeerde dat toch en die brutaliteit loonde. De bal ging er op magistrale wijze in.

Jong Ajax bezet momenteel de derde plek in de Keuken Kampoen Divisie achter De Graafschap en koploper Cambuur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >