Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Als El Ghazi kan kiezen, doet hij zijn verblijf bij Ajax graag over

Anwar el Ghazi is 24 jaar oud – of jong – en heeft er al een half voetballeven opzitten. Er is veel gebeurd in de loopbaan van de aanvaller en er zal waarschijnlijk ook nog veel gaan gebeuren. Als El Ghazi iets over zou kunnen doen, kiest hij voor zijn periode in dienst van Ajax.

25 november 2019 - 11:36
ghaziovernieuwcar
We hebben El Ghazi vaak genoeg zien juichen in Ajaxshirt. © Pro Shots

El Ghazi verruilde Lille OSC na een moeilijke periode voor Aston Villa en voelt zich daar stukken beter op zijn plek. De vleugelspits was van grote waarde tijdens de finale voor promotie en doet het nu ook in de Premier League hartstikke leuk. Zijn aanvallende impulsen zijn voor Villa van grote waarde.

En toch, eigenlijk had het allemaal anders moeten lopen. El Ghazi zou voldoende talent moeten hebben om in het linkerrijtje van een grote competitie te spelen en niet hoeven vechten tegen degradatie, iets wat hem bij Lille trouwens ook al eens overkwam.

“Ik ben 24 jaar, maar heb al echt wat meegemaakt. Als ik echt zou moeten kiezen, wat ik een moeilijke vraag vind, zou ik ondanks dat ik weg moest toch langer bij Ajax willen blijven. Ook vanwege de gedachte: Marcel Keizer stroomde een halfjaartje later door,” meldt El Ghazi in een leuke reportage van Ziggo Sport nadat hem werd gevraagd welk moment hij over wil doen.

“Als ik dat had geweten... dan had ik misschien een nieuwe kans gekregen,” mijmert El Ghazi, die bij Ajax zijn eigen einde inluidde door letterlijk en figuurlijk een aanvaring te beleven met trainer Peter Bosz. El Ghazi had het in die tijd niet gemakkelijk en daarna was het echt klaar, terwijl zijn oud-ploeggenoten furore maakten en een Europese finale speelden.

“Achteraf is het natuurlijk gemakkelijk praten, maar als ik mag kiezen dan zou dit het moment zijn om over te doen,” vervolgt hij. El Ghazi heeft de twijfelachtige eer om te zijn weggestuurd door zowel Feyenoord als Ajax, maar zoals gezegd voelt hij zich nu op zijn plek bij Aston Villa.

En El Ghazi weet ook: als je het in de Premier League leuk doet, is er echt van alles mogelijk. Een rentree bij het Nederlands elftal? Hij sluit het niet uit. “Het is alweer een jaar of vier geleden dat ik erbij zat en na een moeilijke tijd bij Lille speel ik nu in een sterke competitie en dat vergroot mijn kansen op een oproep. Het belangrijkste is dat ik blijf praten met mijn benen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >