Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verlengt contract Van der Sar met vier jaar

Edwin van der Sar stelt voor zijn gevoel nog lang niet klaar te zijn bij Ajax en dus treft het dat de club zijn contract met vier jaar verlengt.

15 november 2019 - 14:19
vd-sar-1200
Van der Sar is voor zijn gevoel nog helemaal niet klaar bij Ajax. © Pro Shots

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV wil het contract met Van der Sar met vier jaar verlengen tot november 2023. Dit werd duidelijk tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die vrijdag plaatsvond in de Johan Cruijff Arena. De algemeen directeur wil die verlenging gelukkig zelf ook heel graag.

Van der Sar (49) maakt al sinds november 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Daar begon hij als directeur marketing. In november 2016 werd de sterkeeper van weleer benoemd tot algemeen directeur. In die rol is hij ook voorzitter van het directieteam.

Het is allemaal prima nieuws, want eerder al werd duidelijk dat Marc Overmars (45) de komende jaren werkzaam blijft bij Ajax. De RvC wil ook diens contract verlengen, in dit geval tot 2024. De voormalig aanvaller ziet ook nog genoeg uitdagingen bij Ajax en heeft het naar zijn zin in zijn huidige rol, al gaf hij in ons magazine ook aan dat het soms zwaar is en dat er een moment komt dat hij een 'break' neemt.

Terug naar Sar. Op het digitale huis van Ajax laat hij weten dat hij zich er amper van bewust was dat zijn huidige termijn afliep. "Voor mijn gevoel ben ik nog helemaal niet klaar bij Ajax. Dus ik ben blij met het vertrouwen. Ons gezamenlijke doel is om met Ajax structureel aan te haken bij de Europese top."

Volgens de algemeen directeur hoort daar een gezonde bedrijfsvoering bij, gericht op nationale en internationale groei en vanuit de waarden die bij Ajax horen. "Dat is ambitieus en daar hou ik van. Samen met de rest van het directieteam ga ik graag door om dat als geheel voor elkaar te krijgen. We zijn weliswaar goed op weg, maar we zijn er nog niet.”

Vanuit de RvC deed liet president-commissaris Leen Meijaard het volgende optekenen: “Van der Sar heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Ajax in de afgelopen jaren. Om dit succes te bestendigen willen wij zijn contract graag verlengen. In gesprekken die wij met hem voerden bleek dat ook hij graag door wilde bij Ajax. Hij vertegenwoordigt Ajax zowel in binnen- als buitenland op excellente wijze. Onder zijn leiding kan Ajax nog verdere stappen maken, daar zijn wij van overtuigd.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >