Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 pakt met WK-gangers draad weer op in Youth League

Ajax onder 19 heeft zich nadrukkelijk kandidaat gesteld voor een plekje bij de laatste zestien van de Youth League. De ploeg van John Heitinga had de WK-gangers weer terug en nam dankzij een uitzege (1-2) op Lille OSC de koppositie over in groep H.

27 november 2019 - 15:52
lilleuityouthleaguecar
Ajax onder 19 draaide Lille behoorlijk dol in de openingsfase. © Pro Shots

De talenten van De Toekomsten moesten het de laatste twee wedstrijden stellen zonder een half elftal WK-gangers, die met Oranje tot en met de halve finales reikten. De onderlinge ontmoetingen met Chelsea leverden slechts één puntje op, waardoor er in Frankrijk best iets werd gevraagd.

Er werd ook direct geleverd! Brian Brobbey en Kenneth Taylor zorgden ervoor dat Onder 19 uit de startblokken schoot, want binnen zeven minuten lag de bal twee maal in het net. Brobbey had de bal na een teruggetrokken voorzet voor het inschieten, terwijl Taylor zeer attent was op de rebound. Ook die aanval kwam trouwens over de linkerflank tot stand.

Sontje Hansen had de middag nog een stuk aangenamer kunnen maken. Helaas trof hij de lat en bleef de marge twee, waardoor je toch altijd in een situatie verzeild raakt dat opletten is gewenst. Ondanks die wetenschap lukte het de Ajaxtalenten niet om 'de nul' te houden. En dan kan er ineens weer van alles gebeuren.

Fadiga Ouattara hielp Lille twintig minuten voor tijd met de aansluitingstreffer terug in de race. Hij strafte een fout van Steven van der Sloot af. Het Franse slotoffensief liep echter halverwege alweer een deukje op nadat Cheikh Niasse met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd.

Met tien tegen elf bleek de opdracht voor Lille te ingewikkeld. Of, anders gezegd: met elf tegen tien trok Ajax onder 19 de overwinning over de streep, waardoor het als koploper in groep H van het veld stapte. Een overwinning op Valencia volstaat nu voor de groepswinst, terwijl de ploeg al verzekerd is van een plekje bij de beste twee.

Als Ajax onder 19 onverhoopt nog als tweede eindigt, moet het aan de bak in een tussenronde om de laatste zestien te bereiken.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1199676011874586624

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >