Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gaat nu bij CAS in beroep tegen straf op basis van Valencia-uit

Ajax laat het er, ondanks het verloren beroep bij de Uefa, niet bij zitten. De club stapt naar het internationaal sporttribunaal CAS. Ajax is het pertinent oneens met de Uefa over de straf die het kreeg op basis van Valencia-uit en verlangt nu een uitspraak van het CAS.

20 november 2019 - 11:12
ajaxcascar
Ajax is nog altijd boos vanwege dit lege uitvak... © Pro Shots

De grootste schade is natuurlijk al geleden omdat er tijdens Chelsea - Ajax (4-4) geen uitsupporters welkom waren, maar een nieuwe, soortgelijke straf hangt nu als een zwaard van Damocles boven het uitvak. Ajax vindt dit zo oneerlijk dat het opnieuw juridische stappen onderneemt.

Het begint er natuurlijk mee dat je je netjes moet gedragen, maar dat is precies wat er in Valencia gebeurde. De 2377 aanwezige Ajacieden maakten er in Mestalla een feestje van en daar was ook alle reden toe, want Ajax zegevierde met 0-3 en het was top in de nok van het stadion.

De stoeltjes die beschadigd raakten, waren niet gesloopt, maar bezweken onder het juichen van het uitvak. Sterker nog, sommige stoeltjes zaten zo slecht vast dat ze los schoten voor je er erg in had. Het grootste pijnpunt is echter dat zich voor de deur van Mestalla een vechtpartijtje voordeed.

Dit gebeurde dus buiten het stadion, op het moment waarop een groot deel van de Ajacieden ter plekke al binnen waren. De Uefa houdt Ajax desondanks verantwoordelijk voor wat er buiten de hekken gebeurde en daar is de club het pertinent mee oneens.

De Uefa is onvermurwbaar en legde de argumentatie van Ajax naast zich neer, maar het wordt nu interessant of dit ook opgaat als je de zaak van het tuchtrecht verplaatst naar een onafhankelijk tribunaal dat is opgericht om geschillen in de sport te beslechten.

Het enige vervelende is dat het vaak een tijdje duurt voordat het CAS tot een uitspraak komt. Zo kan het in theorie gebeuren dat Ajax straks voor de tweede keer een voorwaardelijke straf – al dan niet terecht – ziet worden omgezet in een leeg uitvak, terwijl het CAS nadien kan oordelen dat de straf in beginsel onterecht was.

Laten we hopen dat deze vlieger nooit opgaat en het CAS meer opheeft met de argumentatie van Ajax dan de tuchtcommissie van de Uefa. Kortom, wordt vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >