Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Onana blijft altijd kalm: 'Ploeggenoten moeten mij vertrouwen'

Het uitduel met ADO Den Haag werd gelukkig niet de middag van de gemiste kansen. Er werd ook twee keer gescoord. Vroeg en laat. In de tussentijd was het voor Andre Onana een kwestie van kalm blijven terwijl er veraf – en soms ook dichtbij – van alles gebeurde. De keeper legt uit waarom.

06 oktober 2019 - 20:44
onanaadointerviewcar

Andre, wat was het verhaal van de wedstrijd tegen ADO?
“Ik heb eigenlijk geen spannend verhaal te vertellen. We kwamen om te winnen en dat hebben we gedaan, daar ben ik blij mee. Het is hier echt niet gemakkelijk, het kunstgras helpt niet mee. Het belangrijkste was om te winnen en dat hebben we gedaan, prima zo.”

Heb je tijdens de tweede helft veel op de klok gekeken?
“Best vaak! Ik moet proberen om de wedstrijd te lezen. Ik ben daarmee belangrijk voor het team, want ik moet bepalen of we tempo maken of juist even rustig aan doen. De tijd op de klok is hierbij van belang. Moet ik wat tijd nemen of juist haast maken omdat het bijna is afgelopen? Dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar ik ben blij met de manier waarop de ploeg voetbalt.”

De omstandigheden waren vandaag heel anders dan in Mestalla, is dat moeilijk?
“We zijn profs en dan mag het niet uitmaken. We moeten het gewoon doen. Het was niet onze beste wedstrijd – het slechte veld had daar ook mee te maken – maar we hebben onze goede mentaliteit getoond. Ik hou er verder niet van om wedstrijden te vergelijken. Het is toch nooit hetzelfde.”

Werd je niet gek van de vele gemiste kansen aan de overkant van het veld?
“Nee, niet echt. Het is voor mij belangrijk om vertrouwen te hebben in mijn ploeggenoten. Spelers kijken omgekeerd altijd naar hun keeper en daarom moet ik rustig blijven. Het maakt niet uit wat er verder gebeurt, zolang mijn teamgenoten maar weten dat ze van mij op aan kunnen. Ik moet altijd rustig blijven. Dat is van groot belang.”

Bleef je zelfs rustig na die mislukte counter van drie Ajacieden die alleen voor de keeper stonden?
“Toen had ik wel moeite om kalm te blijven! Ik wilde dat we gingen scoren, maar dat is voetbal. Soms speel je wedstrijden waarin je vaker moet scoren, soms heb je een mazzeltje. Zoals ik al zei: het belangrijkste is en blijft dat we onze wedstrijden winnend afsluiten.”

Kun je na de winst op ADO een beetje extra genieten van de zege op Valencia?
“Nee, genieten zit er niet in. Ik moet me altijd focussen op de volgende wedstrijd en die is in mijn geval al snel met Kameroen.”

Maar jullie spelen toch slechts een oefenpotje tegen Tunesië?
“Hoe kan ik genieten van een resultaat met Ajax als ik mag uitkomen voor de nationale ploeg? Als je prof bent, moet je je altijd focussen op de volgende wedstrijd. Vriendschappelijk of niet, de volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste.”

En in het vliegtuig dan?
“Ook niet, dan ga ik slapen.”

Het kan kloppen dat je vragen en antwoorden mist over de reddingen van Onana in de eerste helft van ADO-uit. Die publiceren we maandagochtend in een apart bericht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >