Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Hunkeren naar een klassiekermoment dat blijft hangen

Overal lees ik dat zondag de klassieker tussen Feyenoord en Ajax wordt gespeeld. Het staat er echt. Ja, kom op hé! Natuurlijk treffen Ajax en Feyenoord elkaar in de klassieker. Alsof er überhaupt een andere klassieker bestaat…

25 oktober 2019 - 10:35
ajax-feyenoord-blog-1200

Dat is net zoiets als 'de ronde bal' of 'de witte sneeuw'. Je hebt overigens ook gele sneeuw, dat kun je beter laten liggen. Maar los daarvan, er is simpelweg maar één klassieker. Eén! Sommigen noemen Ajax - PSV ook een klassieker. Neen!

Ik hoop enorm op een klassieker die blijft hangen door een moment van klasse of virtuoze begaafdheid. Veel klassiekers komen, gaan voorbij en vervagen. Ik hunker naar weer een moment dat tot in de eeuwigheid blijft hangen en waar we jaren later nog met plezier op terugkijken.

Een hakbalgoal zoals die van Rafael van der Vaart, het hooghouden zoals Richard Witschge pesterig uithaalde, een scorende debutant, zoals Patrick Kluivert ooit. Shirtje over het hoofd en handen in de lucht. Een rake Schöne-achtige vrije trap na vijftig seconden. Zo’n moment wil ik zondag weer.

Ik hoop enorm op een klassieker die blijft hangen door een moment van klasse of virtuoze begaafdheid.

Of dat gebeurt, is maar de vraag. Feyenoord lijkt aangeschoten wild. Ajaxsupporters wrijven zich al verlekkerd in de handen. De telramen staan al klaar. Meestal valt juist dan de wedstrijd een beetje tegen en na RKC-uit en Chelsea-thuis hoop ik vooral dat Ajax weer een beetje lekker spel laat zien.

Als dat laatste lukt, dan kan het zomaar een groot carnavalesk circus worden in het stadion, waarbij prijswinnaars gillend en giebelend van de door marketingmensen bedachte Ziggo buikschuifbaan glijden. Een soort ballorig-binnenspeeltuin voor volwassenen.

Misschien zijn dat wel de momenten die blijven hangen, al hoop ik echt op iets beters.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >