Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar baalt stevig van ‘onverdiende straf’ Uefa

Ajaxsupporters mogen niet naar Chelsea - Ajax. Het uitvak blijft leeg. Niet alleen supporters zijn daar dood- en doodziek van, ook algemeen directeur Edwin van der Sar is zwaar teleurgesteld.

22 oktober 2019 - 10:13
van-der-sar-1200
Van der Sar baalt van de fakkels bij RKC-uit, maar net zo goed van de Uefa. © Pro Shots

Dit blijkt uit zijn column in De Telegraaf van dinsdagmorgen. De tuchtcommissie van de Uefa kwam donderdag tot de slechtst denkbare uitspraak voor iedereen die Ajax liefheeft. Het is al vervelend dat er geen Ajaxsupporters welkom zijn tijdens Chelsea-uit, maar hier komt ook nog een boete van 50.000 euro bovenop en een nieuwe voorwaardelijke straf.

Er sneuvelden enkele stoeltjes, maar dat lag toch vooral aan de slechte staat waarin het uitvak van Mestalla verkeerde. Vooraf waren al veel stoeltjes met scheuren zichtbaar. Daarnaast deed zich buiten het stadion een vechtpartij voor, vrij kort voor de aftrap.

Het overgrote deel van het uitvak was toen al lang en breed aanwezig op de bovenste ringen van het stadion. Dat enkele individuen zich hebben misdragen betreuren wij ten zeerste, maar het kan niet zo zijn dat de overgrote meerderheid die zich altijd gedraagt nu de dupe is.

Zo denkt Van der Sar er kennelijk ook over, zo maken we op uit wat hij in zijn column optekent.

“Over onze aanhang wordt veel gezegd en geschreven. De straf die we als club van de Uefa hebben gekregen na de wedstrijd in Valencia vind ik heel onverdiend en teleurstellend. In het stadion heerste een prima sfeer en voor onze supporters in Spanje had ik alleen maar complimenten. Er was één relletje buiten het stadion. Dat had niets met onze officiële supporters te maken. De kans dat we in beroep gaan, is dan ook groot.”

Een mogelijk beroep zal niet zorgen dat Ajaxsupporters alsnog toegang krijgen tot Stamford Bridge, maar het zou al winst zijn als de nieuwe voorwaardelijke straf tenietgedaan kan worden.

Een paar dagen na het Uefa-besluit ontstak een groep supporters in het uitvak bij RKC fakkels om zo te laten weten hoe zij aankijken tegen het besluit van de Uefa. Deze actie kan Van der Sar echter niet bekoren.

“Wat ik wel afkeur, is het vuurwerk dat tijdens de wedstrijd tegen RKC door Ajaxfans is gebruikt. Daar help je niemand mee. Op deze manier luistert echt niemand naar je. Nu hangt ons ook in Nederland een straf boven het hoofd. We zetten bij Ajax veel goede stappen vooruit, maar daar hebben we wel de supporters bij nodig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >