Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré trakteert Cerny en Jong FC Utrecht op fikse nederlaag

Vaclav Cerny keerde maandagavond terug op sportpark De Toekomst als speler van Jong FC Utrecht. In die hoedanigheid verloor hij met 4-0 van Jong Ajax op voor hem zo vertrouwde bodem.

22 oktober 2019 - 08:46
lang-cerny-1200
Cerny moet namens Jong FC Utrecht in de achtervolging... © Pro Shots

Grote man bij de Jong Ajacieden was Lassina Traoré. De spits uit Burkino Faso was liefst driemaal trefzeker. Dat is natuurlijk erg lekker, al had hij kansen op nog veel meer. De spits kopte namelijk ook twee keer op de lat.

We kunnen dus stellen dat dat Traoré er lekker in zat op sportpark De Toekomst. Voor Cerny in het shirt van Jong FC Utrecht zal dat veel minder gelden. Hij maakte de overstap naar de Domstad om eredivisieminuten te maken, maar lijkt vooralsnog weinig opgeschoten... 

Jong Ajax kon daar allemaal geen rekening mee houden en begon vol goede moed aan het treffen. Nadat Traoré de score had geopend was het de beurt aan Jurgen Ekkelenkamp om de score te verdubbelen. Cerny probeerde aan de andere kant wat terug te doen, maar Bruno Varela had weinig moeite om diens schoten onschadelijk te maken.

Het duel kakte na de 2-0-voorsprong een beetje in, maar uiteindelijk liep de ploeg alsnog eenvoudig uit naar 4-0. Los van die ruime zege was er nog meer goed nieuws: Hassane Bandé viel in. Het zijn kleine stapjes, maar de aanvaller is op de weg terug.

Jong Ajax bezet nu de vierde plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >