Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is blij dat Ajax tegen ADO niets laat 'aanbranden'

Het lijkt o zo normaal dat Ajax na Valencia ook ADO Den Haag in eigen stadion opzij zet. Je beseft eigenlijk pas dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is als je ziet dat Feyenoord wel weer over een kleintje struikelt. Al was er desondanks sprake van opluchting bij Erik ten Hag na de 0-2.

06 oktober 2019 - 20:00
hagadoaanbrandencar
Het duurde even voordat Ten Hag er gerust op kan zijn. © Pro Shots

“Ajax speelt momenteel half Europa op een hoop,” verzuchtte Alfons Groenendijk, die zich de hele week moet hebben afgevraagd of er een manier was om de koploper af te stoppen. ADO probeerde iets tegenover Ajax te zetten en de Haagse trainer kon over de inzet niet ontevreden zijn, maar het kwaliteitsverschil was evident.

Toch dreigde er eventjes iets aan te branden bij Ajax, want gemakkelijk ging het zeker niet, moest ook Ten Hag erkennen. “We hebben de wedstrijd goed aangenomen, waren scherp vanaf de eerste minuut en benutten direct onze eerste kans. Alleen scoren we daarna te weinig,” aldus de trainer tegenover de NOS.

Er had niemand iets tegenin kunnen brengen als Ajax de marge bij rust al had opgevoerd naar drie, maar de ene na de andere kans werd gemist. En dan weet je: het aaneenrijgen van de kansen blijf je niet de hele wedstrijd volhouden. Dit bleek na rust, want toen zagen we amper nog mogelijkheden.

Het ooit beruchte Haagse slotkwartiertje vertelde volgens Ten Hag veel over de groei die Ajax heeft meegemaakt. “We bleven gewoon rustig en ADO creëerde eigenlijk helemaal niets. Wij ook niet, maar door aanvallend te wisselen konden we gebruikmaken van de creativiteit en snelheid van David Neres.”

En zo voldeed het elftal aan de eis van de trainer: winnen, onder alle omstandigheden. Dus ook op kunstgras in een koud, nat en guur Den Haag. “Het kan altijd gebeuren dat het een keertje misgaat. Je moet altijd alert zijn, altijd geladen zijn. De spelers hebben dat goed gedaan en daar moet ik ze een compliment voor maken.”

“Zoals ik al vertelde: we hebben de wedstrijd goed aangenomen, met een prima houding. Klaas Jan Huntelaar geeft het goede voorbeeld door de eerste kans te benutten. Dat moet uit jezelf komen. De ploeg heeft er veel werk in gestopt, precies zoals we eisen. Als je kampioen wilt worden, moet je dit altijd brengen. Anders gaat het mis, brandt er iets aan en loop je schade op.”

Zo kan het gebeuren dat juist na een niemendalletje als ADO-uit het moment aanbreekt om eventjes kort te genieten – tijdens de interlandperiode – van al het moois dat Ajax de laatste weken liet zien. Ten Hag: “Winnen verveelt nooit, maar je moet het iedere keer maar weer doen. Als je het dan doet, haal je er even kort voldoening uit en daarna weer door. Al duurt het nu iets langer voordat RKC-uit op het programma staat.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >